-
Centralny zamek
Witam,
mam problem z centralnym zamkiem, nie działa żaden z siłowników, z pilota migają tylko kierunki ale nic nie reaguje z kluczyka także. Podejrzewam że padła jakaś centralka. Pytanie gdzie ona się znajduje?? Czy też to może jakiś inny problem?? Może ktoś to już przerabiał??
-
Miałem w swojej to samo. Zawsze zamykały mi się 2 zamki a pozostałe 2 ręcznie. Jeżeli po wciśnięciu guzika na pilocie awaryjki migają to znaczy że centralke masz OK. Jak z kluczyka centralka też reaguje to 80% siłowniki. W moim przypadku był siłowniki, choć mogę się mylić ale obstawiam bardziej na siłowniki niż centralkę.
-
Głupio to zabrzmi, ale masz dziurawą nagrzewnice i to cały powód:)
A tak serio - gdy z nagrzewnicy zaczyna podciekać płyn to spływa na centralkę znajdującą się pod ICSem. Musisz odkręcić boczek (przy pedale gazu) i dobrać się do centralki ( z tego, co pamiętam jest to środkowy - żółty moduł) i rozebrać. W dolnej części płytki elektroniki zapewne będziesz miał wyżartą ścieżkę. Wystarczy przylutować odpowiednio kabelki, aby ją obejść i cieszyć się działającym centralnym
Powodzenia.
jakby co to mam zdjęcia z mojej naprawy, więc postaram się na dniach dodać coś od siebie w dziale "zrób to sam"