Nie dzialające elektryczne sterowanie lewej szyby w GT
Witam!
Jestem tutaj świerzy, ale mam już prośbę o poradę.
Sprawa jest taka, że nie działa mi podnośnik szyby lewej od kilku dni, nie miałem narazie czasu tam zaglądać, ale wiem narazie tyle, że dźwiek przy uruchomieniu przycisku lewej szyby (jak każdy inny) reaguje charakterystycznym "piknięciem", jednak szyba nie reaguje, ani na podnoszenie, ani na opuszczanie (przy otwieraniu drzwi też się nie opuszcza). Sprawdzałem czy pilotem się uda, no i niestety również lewa szyba nie reaguje, a prawa uruchamia się prawidłowo.
Naświetlę jeszcze jak do tego doszło. Wsiadłem do samochodu z opuszczoną już wcześniej szybą, ruszam i chcę ją podnieść, a ta nic. Troszeczkę się przeraziłem myślą, że na noc będę musiał zostawić auto otwarte, ale po paru otwarciach drzwi i trzaśnięciach - żeby je zamknąć, szyba zaczęła działać, więc szybko ją podniosłem. Po kolejnych kilku trzaśnięciach drzwiami znów coś się porozłączało i nie hula szybka do dziś.
Mam wrażenie, że coś się mogło rozłączyć poprostu pomiędzy centralką sterowania a podnośnikiem szyby. Czy mam rację? Czy macie jakieś inne podejrzenia?
Z góry dziękuję, za każdą podpowiedź,
Adrian