-
Kilka problemów
Witam mam kilka pytań. Podczas jazdy gdy puszcze gaz auto kilka razy szarpnie a następnie dalej jedzie co może być tego przyczyną? Dalej dzisiaj podczas jazdy zapaliła mi się marchewka po paru sekundach zgasła - przyczyna? Czy trudno jest wymienić pompkę sprzęgła bo w warsztacie 80zł chcą za wymiane i 150zł za pompke.
-
Pompkę sprzęgła lepiej niech wymienią w warsztacie cena do przełknięcia a nie jest łatwo ją wymienić i odpowietrzać układ.
Szarpnięcia raczej sa spowodowane już zmęczonymi wtryskiwaczami
-
Ile się płaci za regeneracje wtryskiwaczy oraz ile jest wtryskiwaczy w 1.6 boxer ?
-
sa 4 wtrsykiwacze, uzywki sa po ok 80 zł za sztuke, nowki to masakra kolo 260 za szt lub 400 zaleznie od producenta (magnetka badz bosch) pompke wymien w waarsztacie:) jak cos wiesz gdzie pukac
-
Ale mi chodzi ile za regeneracje nie wymiane ; p
-
Szarpanie może być związane z marchewą, nie spiesz się tak z wymianą wtrysków
Może i ma TSa ale powiem Ci tak, przez pewien czas tankowałem PB na 1 stacji, często zapalała mi się marchewa, czasem sobie szarpnął itp. Zmieniłem paliwo, zmieniłem CPN, pojeździłem trochę na tym "nowym" marchewa się już nie świeci a sam silnik jakby odzyskał trochę siły - zbieg okoliczności a może kaprys Włoszki? Z reguły rozwiązania najprostsze są najbardziej trafne :)
-
ja nie slyszalem zeby sie dalo te wtryski regenerowac....w sposob dobry oczywiscie:)