-
1 załącznik(i)
Nalot na świecach
witam mam pytanie czy taki biały nalot na świecy Załącznik 28922 oznacza ubogą mieszankę? czy to będzie awaria lambdy ostatnio pojawił mi się błąd 1177 i 1178 wykasowałem i na razie spokój ale auto jest trochę słabsze spalanie nie wzrosło przynajmniej na tyle żeby to było zauważalne, jak mam zrobić test lambdy w fiatecu scan na co zwracać uwagę na wykresach? pozdrawiam
-
Biały nalot na świecach biedna mieszaka lub przegrzanie silnika
czarny nalot za bogato
ceglasty kolor ok
najtaniej to wyczyścić nalot
najlepiej wymienić świece chyba że robiłeś to nie dawno
-
właśnie niedawno wymieniałem jakieś 30 tys temu ale fakt jak się przeczyści to znacznie lepiej chodzi, tylko jak szybko powstanie nowy muszę te sondy jeszcze pobadać jak sie dowiem dokladnie jak :)
-
zależy czy wymieniłeś na oryginalne platynowo-irydowe czy jakoś tak :D czy zamienniki zwykłe
sondy potrzebny kabel programik np fiatecuscan najlepsza pełna wersja screny wykresów wrzuć na forum a kolega Bubu na pewno Ci powie czy ok czy też nie
-
orginalne kupilem, kabelek mam i program też jutro zrobię wykresy, jak na razie to dzięki za odpowiedz.
-
1 załącznik(i)
-
2 załącznik(i)
hmmm na 6 jest lekko brązowe raczej nie to u mnie występuje u mnie jest wyraźnie białe, trochę mnie to dręczy nie wiem czy teraz nie polecę z lapkiem pomierzyć te sondy :confused: co dokładnie jest ważne w tych wykresach w jaki sposób mam je mierzyć auto ma pracować na biegu jałowym czy podczas jazdy te zrobiłem na postoju czasem prze gazowałem.Załącznik 29024Załącznik 29025 aha co pewien czas w dolnym lewym rogu wyskakiwał komunikat OPÓŹNIENIE JEST ZBYT WYSOKIE co to możne znaczyć??