-
Problem z radiem
Jestem mlodym kierowca, niedawno kupilem pierwszy samochod http://moto.allegro.pl/sprzedam-piek...639667425.html . Bardzo mi sie podoba tylko mam z nim maly problem gdy do radia wlozylem plyte cd to pokazuje sie problem cd, za drugim razem wlozylem i jedna piosenka poszla ale potem znowu ten bląd. Co mozna z tym zrobic ?
-
Witaj, może na początek spróbuj wyjąc radio i zanieść do serwisu specjalizującego się w czyszczeniu laseru odtwarzacza CD?
Pozdrawiam,
-
jesli jest Cd z mp3 to normalne, a jesli AudioCd i nagrane ze zbyt duza predkoscia to tez nie wyczyta, takze sproboj cos nagrac z x8 max predkoscia :) powinno ruszyc bez problemu, sobie tak nagrywam, albo jesli masz jakies oryginalne plyty to wrzuc i zobacz
-
Zacznij od wyczyszczenia lasera. Można to zrobić samodzielnie. Na forum jest opis do 156, ale w 147 jest dokładnie tak samo. Powinno pomóc.
-
Dzisiaj do radia wlozylem orginalna plyte i piosenki chodzily elegancko , pozniej włożyłem płytę z piosenkami nagrywana prze ze mnie i poszla pierwsza piosenka a reszta nie chciala CD ERROR.
---------- Post added at 13:57 ---------- Previous post was at 10:36 ----------
Co robic aby plyty nagrwane przez ze mnie chodzily ?
-
nagrywaj je w bardzo malej szybkości np 4x powinno pomóc
-
też temat przerobiłem. Prędkość najwolniejsza - x4. Do tego (nie reklamując) najlepiej gra gdy wypalę CD przed Windows Media Playera. Roxio nie sprawdziło się totalnie. Po nagraniu przez Nero grało, ale jakosć gorsza niż w przypadku WMP.
-
ważna sprawa żeby nie kupować płytek za 40 gr sztuka tylko jakieś lepsze...emtec/basf kiedyś były dobre, TDK itp Są dostępne płyty dedykowane do audio CD.
-
jakie to plyty ? Sa gdzies na allegro ?
-
Pewnie też. Ale w dobrym sklepie RTV czy komputerowy powinien być niezły wybór. w Media Markt zawsze jest w czym wybierać.