-
Elektryczne lusterka
Moja 155 miała manualne lusterka. Obecnie, w ramach remontu, założone zostaną lusterka elektryczne.
Obecnie samochód jest wybebeszony i w zasadzie okazało się, że nie bardzo jest gdzie podłączyć te lusterka. Jakieś pomysły? Zawsze żyłem w przeświadczeniu, że w egzemplarzach, które oryginalnie nie miały elektrycznych lusterek jednak jest odpowiednia instalacja. Wydaje mi się jednak, że u mnie takowej nie ma.
-
ostatnio rozbieram 155 wiec widzę jak poprowadzona jest instalka. Niestety musisz szukać całego okablowania bo instalacja w aucie bez el.lusterek zakończona jest gniazdem zasilającym pod deską. Obwody są podzielone nie jako na moduły i w skład tych modułów wchodzi też okablowanie. To samo dotyczy elektrycznych szyb z tyłu - musiałem położyć całą wiązkę bo było tylko złącze do podpięcia zasilania.
-
eh, czyli sporo kombinowania. Pewnie będzie to musiało trochę poczekać, niestety.
Jak rozumiem nie da się tego dać "elektrykowi magikowi" żeby to zrobił, tylko trzeba znaleźć okablowanie z innej 155 i dopiero dać elektrykowi do zabawy?
Przy okazji. Tata w niedzielę widział, cytuję, "bardzo zadbaną, szarą 155 na łaskich tablicach". Czyżby twoja :D :D
-
elektryk poradzi sobie na pewno tylko musisz mieć ten przełącznik do regulacji L-R, Up-Down bo ogrzewanie podpięte jest pod tylną szybę.
Ta szara 155 to pewnie moja bo byłem na spocie w obi :)
-
Tak właśnie mu powiedziałem, że to zapewne twoja, bo był zlot :)
Przełącznik mam. Dobrze wiedzieć, że ogrzewanie lusterka ma być podpięte do tylnej szyby.