Witam mam pytanie odnośnie silnika .... czy jeśli do swojej 145Q chciałbym wrzucić motor z AR 164 2.0 8V to będą jakieś większe komplikacje czy raczej powinnien przypasować bez problemów ? Z góry dzięki za szybkie info :)
Printable View
Witam mam pytanie odnośnie silnika .... czy jeśli do swojej 145Q chciałbym wrzucić motor z AR 164 2.0 8V to będą jakieś większe komplikacje czy raczej powinnien przypasować bez problemów ? Z góry dzięki za szybkie info :)
ze 164 to pewnie nie bardzo bo mocowanie bedzie problemowe... lepiej ze 155 to tylko kupujesz caly silnik z łapami i sterowaniem i przekładasz
Tak 8v będzie problem
dramat....
to 164 ma inną budowe silnika niż 155?
dzięki wielkie za pomoc ... czyli wniosek jest jeden ... gra nie warta świeczki :roll:
w164 silniki 2 litrowe były tylko 8v a w 155 były 8v i 16vCytat:
Napisał alfasound_mania
no tak wiem ale chodzi mi o ten silnik dwulitrowy z 164 i 155 8v one się różniły czymś?
jeszcze raz dzięki za pomoc ... a możecie mi powiedzieć co to jest za silnik ? tzn. napewno z 155-tki ale 8 czy 16 V ??? jeśli jeszcze możecie się wypowiedzieć to jak wygląda zamiana silnika z 2.0 TS na 1.6 boxer ... też wiele komplikacji ? albo jeszcze inaczej co mogę wrzucic do swojej belli tak aby koszta byly jak najmniejsze i aby bylo jak najmniej problemow ??? Z gory dzieki za wyrozumialość i pomoc :roll:
To jest silnik 8v z łańcuchem rozrządu i najlepszy silnik czterocylindrowy Alfy