-
Kratka między halogenami
Witam!!! Mam do Was takie pytanie czy demontował ktoś kratkę znajdującą się między halogenami (chodzi o tą długą)??? Konkretnie chodzi mi o to czy ktoś ma jakiś sprawdzony pomysł na założenie jej?? Są na niej bolce które wchodzą w odpowiednie miejsca ale nie wiem czym je spiąć od str wewnętrznej a nie chce spi... pzdr
-
Ją się zakłada nasuwając na te bolce specjalne blaszki okrągłe z ząbkami. Te blaszki się klinują i kratka się trzyma. Jak nie masz tych blaszek to możesz stopić te bolce i docisnąć do otworów po jej założeniu. Niestety to można zrobić tylko na zdjętym zderzaku. Poza tym tą kratkę trzymają po bokach ramki przeciwmgielnych ale nie na tyle, żeby tylko na nich to zamontować.
-
Właśnie dziś dostałem kratkę i widzę, że faktycznie nie za bardzo chce się trzymać ;/
Chwycę ją pewnie opaskami zaciskowymi gdzie się da, dla pewności...
-
miesiąc temu też zakładałem nową. najlepszym rozwiązaniem jest klej:)
-
-
Kropelka?? :) a dostałeś siętam od góry czy na kanale ??
-
To da się tak na klej ?? Qrde bo u mnie właśnie te bolce są poupier***e :( nie wiem jaki cudak przy tym majstrował. Złapane jest z jednej stronie na opaskę ale wygląda to kijowo ;/ więc nie polecam !! Druga strona tylko zahaczona o ramkę przeciwmgielnych. Teraz albo kupię nową kratkę z bolcami albo z tą coś zrobię i dorobię jakoś bolce. Tylko jak ?? ehh :/