-
Przemoknięta podłoga
Witam,
Wczoraj swoją dziunią wiozłem 2 starszych ludzi. Na pasażerce ani jedno ani drugie nie domknęło do końca drzwi... Całą noc padał deszcz. Teraz mam na podłodze pasażera przedniego i prawego tylnego nie mały problem.. Jak wysuszyć wykładzinę? Może w jakiś sposób ją podnieść... ale nie wiem nawet od czego zacząć :( Proszę o rychłą pomoc, bo rdza mi się tam pojawi, wtedy będę miał problem...
-
Wiadomo, że najlepiej byłoby jakbyś wymontował całą wykładzinę jednak wiąże się to z demontażem połowy wnętrza. Spróbuj podziałać z suszarką do włosów. Połóż najpierw gazety na wykładzinie, dognieć czymś aby trochę wchłonęły wodę. Poczekaj ze 2-3 godziny a potem suszarka.
-
Może głupie ,ale skuteczne- rozsyp groch - piekielnie dobrze absorbuje wodę - suszarka + wietrzenie także wskazane.
-
a jeszcze lepiej jabys zdemontowal wewnetrzne oslony progow i uniusl wykladzine do gory, poniewaz nie wykladzina a izolacja pod nia chlonie najwiecej wody.
-
Kiedyś suszyłem w stilo podłogę. u mnie najlepiej się sprawdziło otwarcie drzwi w suchym ciepłym miejscu i tak jak pisze Lukas83 rozsypanie czegoś co dobrze absorbuje wilgoć, może być groch ale tez są takie specjalne zawieszki, świetnie dają sobie radę a dostaniesz je chyba w każdym motoryzacyjnym sklepie.
-
Polecam żwirek dla kota - w kwestii wilgoci może zdziałać cuda.