Jak napisalem prosze o wszelakie info, sugestie i co moze byc mi potrzebne przed zakupem.
Z gory dziekuje za cenne uwagi;] pozdr
Printable View
Jak napisalem prosze o wszelakie info, sugestie i co moze byc mi potrzebne przed zakupem.
Z gory dziekuje za cenne uwagi;] pozdr
Co to znaczy z T??? z Turbo czy z T.S . Czy napewno chodzi o GTV-kę z transaxle???Cytat:
Napisał handsomedaniel
Właśnie, jaki silnik, model z którego roku?
Śmiem podejrzewać, że chodzi o 2.0 V6 TB, a to (przynajniej w zakresie oryginałów)
dużo informacji znajdziesz tu:Cytat:
Napisał handsomedaniel
http://forum.alfaclub.pl/viewforum.php?f=17
ostatnio było kilka wątków z cyklu "chcę kupić Gtv"
Były GTV z 2 litrowym silnkiem turbo.
A to nei słyszałem...można jakieś linki?Cytat:
Napisał Rudolf
ech jak zwykle pomyłka w nazewnictwie...Cytat:
Napisał Rudolf
GTV na bazie Alfetty ?
czy Gtv ? :) (różnica w wielkości liter wiele tu znaczy...)
cuoresportivo.plCytat:
Od maja 1976 r. Alfetta GT dostępna była w dwóch innych wersjach: zamiast silnika 1.8 nabywca miał do wyboru jednostkę 1.6 l. lub 2.0 l. Większy z tych silników stosowano wcześniej w modelu Alfa Romeo 2000 Berlina i GT Veloc. Alfetta coupe otrzymała ten silnik o rok wcześniej niż rodzinna Alfetta sedan. Wzrost pojemności i mocy pociągnął na sobą zmianę nazwy na bardziej atrakcyjną: od tej pory wersja dwulitrowa nosiła oznaczenie GTV (Gran Turismo Veloce). Kolejna zmiana nastąpiła w roku 1978: silnik ten, o mocy 122 KM, został wzmocniony do 130 KM[1] (oznaczenie GT 2.0 L) - jednocześnie analogiczną, 130-konną wersję zaoferowano w modelu sedan. Nieco później w ofercie znalazła się jeszcze jedna opcja: do silnika 2.0 l. można było zamówić doładowanie turbosprężarką, montowane fabrycznie przez Alfa Romeo. Wersja GTV turbo osiągała moc 150 KM i prędkość maksymalną 205 km/h.
No jednak nie pomyłkaCytat:
Napisał qbas