-
Wygięte progi
Witam. Ostatnio zakupiłem, a właściwie wpłaciłem zaliczkę za GTtkę. Jednak ma oina delikatnie wygięte progi od podnoszenia auta przy wymianie koła. Właściciel komisu twierdzi, że wszystkie GTtki tak miały, które sprzedawał. Poza tym auto jest w nieskazitelnym stanie technicznym i wizualnym. Chcę wiedzieć czy Wasze GTtki też tak mają, bo chcę uniknąć w przyszłości takiego drobnego problemu. Dzięki i pozdrawiam.
-
Na pewno nie jest tak, że wszystkie GT tak mają. Ktoś po prostu nieuważnie ją podnosił. Niemniej auto z takimi progami jak GT jest na to niestety narażone w większym stopniu. Jak nie jest to jakaś masakra w tym egzemplarzu to ja bym się tym za bardzo nie przejmował.
-
co znaczy "wygięte progi" ?
zagniecione gdzieś czy po prostu wygięte w łuk ??
żeby była jasność
a właściciel komisu to ci powie wszystko byle tylko sprzedać autko
masz jakieś foto tych progów? żeby było wiadomo czy myślimy o tym samym
-
witam,
to chyba jakas plaga z tymi progami,
moja miała tak lekko podgiete, i widziałem jeszcze jedna z pogietymi progami,
powiem wiecej, obydwie przyjechały z takimi wadami z za granicy, wiec problem maja z mechanikami za granica nie w Polsce.
pozdrawiam.
-
No moja przyszła GTtka przyjechała z Niemiec. W Polsce jest od dwóch tygodni. Także raczej nikłe szanse, że to tutaj się stało.
Bocian, już opisuję dokładnie. Poprzez "wygięte" mam na myśli to, że jakieś 30 cm od przedniego koła zrobił się mały łuk w stronę drzwi (do góry). Jednak nie jest to aż tak widoczne, dlatego średnio się przejmuję. Zresztą to się wszystko da zrobić
---------- Post added at 09:05 ---------- Previous post was at 09:04 ----------
Bocian, foty progów i samego auta dodam na początku przyszłego tygodnia.
-
1 załącznik(i)
znaczy się próg w aucie ma wgniecenie czy jest łukowaty o tak :
Załącznik 31047
wybaczcie rysunek :lol:
bo jeżeli mowa o czymś takim to dla mnie to dziwne
( wgniecenia progu owszem ale wygięcia ? )
-
Dokładnie taki jak przedstawiłeś na rysunku. Z tym, że z daleka to wygląda jakby próg był tak naturalnie wygięty. Tak jak niektóre progi tuningowe mają delikatne załamania. Chodzi mi o to, że nie rzuca się to w oczy.
-
No to bocian z takimi zdolnościami śmiało możesz robić VT ;). Jeśli takie wygięcie jest z obu stron w tym samym miejscu to bardziej prawdopodobne, że samochód na coś wjechał.
-
Raczej mało prawdopodobne, że samochód na coś wjechał, bo nie ma żadnego przytarcia lakieru. Jest tylko taki delikatny odprysk, ale wyglądający właśnie na to, jakby ucisk powstał na skutek nieudolnego podnoszenia na lewarku.
-
Nie, no chłopaku - nie ma się czym przejmować - moja też jest z importu z Belgi - powiedziałbym też, że w idealnym stanie tzn. nic nie malowane itp. jednakże progi też ma zagięte, szczególnie z przodu. Po prostu barany w Belgi za płytko wkładali lewarek, nie na wzmocnieniu, tylko zaraz na początku i... też mam wygięte trochę - widać, ale nie rzuca się w oczy. Może nie każda bella to ma, ale często się zdarza - gość z komisu pewie to miał na myśli. Lepiej poszukaj innych poważniejszych wad - stan techniczny jest najważniejszy.
No i gratuluję dobrego wyboru. Ja mam GT 2 miesiące (tzn. niby moja żona) ale jestem mega zadowolony, ona zresztą też. Sprawdź ją na hamowni - jak ma standard 150KM, to zmień to, bo warto.