Cytat:
1- przy cofaniu auto wydaję dziwny dzwięk (buczenie), dzieję się tak tylko po dodaniu gazu, czasami buczy również przy ruszaniu, czy może ktoś mi powiedzieć co to może być?
A wydech czasem nie burczy?
Cytat:
2- zawieszenie - póki co nic nie stuka.
To zacznie :D
Cytat:
Jeżeli zawieszenie jest za delikatne, to wogóle taki model samochodu nie powinnien być wprowadzany na rynek w danym kraju.
Bylo kupic VW....
Cytat:
3- Wariator - czy jeżdzenie na wadliwym wariatorze może mieć jakiś negatywny skutek?? Do czego może doprowadzić??
Ponoc moze urwac rozrzad - nie wiem, nie sprawdzalem. Na pewno po wymoienia zauwazysz, ze auto lepiej chodzi. Co prawda innych juz nie ma, ale pros o wariator "pozmianowy". Wyjdziesz na znawce ;)
Cytat:
4- słyszałem, że jednym ze sposobów sprawdzenia stanu silnika jest przyłożenie ręki do wlewu oleju gdy silnik jest na chodzie - jeżeli jest ok to olej nie powinnien chlapać, u mnie chlapie, i usłyszałem opinię, że świadczy to o zużyciu silnika - inny mechanik powiedział, że to zdura, czy ktoś miał jakieś doświadczenia z tego typu diagnozowaniem??
To bzdura. Dobry wyczerpal temat. Mozna jeszcze wyjac bagnet - ta sama metoda. Zaproponuj mechanikowi,ktory daje takie rady, ze lepsza metoda jest umoczenie wacka w oleju. Jak zaswedzi, to silnik do remontu. :D