-
tylna wycieraczka
Witam, wczoraj włączając tylną wycieraczkę dopadł mnie zonk:D
Kilka dni temu wycieraczka chodziła już bardzo kiepsko, czyt. zółwim tempem
wczoraj nastąpił jej kres...
i teraz kilka pytań.
Gdzie znajduje sie bezpiecznik od wycieraczek?
czy jesli bezpiecznik jest ok mam rozumiem, że silniczek wycieraczki umarł tak?
po odkręceniu wszystkich srub tylnej klapy jak należy ciągnąc a żeby nie wyrwać lecz ładnie zdjąć:P
-
wałek zatarł się w tulejce, rozebrać wyczyścić i nasmarować i bd git ale na jakieś 2 zimy:)
a zdejmować to taki sposobem jak z kobita stanowcze i jednocześnie delikatnie:)
a tak na serio to zlokalizować mniej więcej zatrzask i ciągnąć to miejsce równomiernie i stanowczo ale i nie za mocna może się uda którego zatrzasku rozdupić
-
zamów sobie od razu zatrzaski w aso :)
-
tez mialem ten problem i moge napisac ze w 100% potwierdzam slowa palchona z tym ze u mnie dopiero jedna zime przetrwala i dziala bez zarzutu, a co bedzie dalej to sie okaze:)
-
no fajnie by było gdyby sie okazało, że to kwestia wyczyszczenia i nasmarowania
do dobra zrobie jak mówicie... stanowczo i delikatnie :P
-
Czy ktoś montował jakieś inne ramie tylnej wycieraczki, tak żeby zmieniać sama wycieraczkę?
Np. założyć takie "códo"
http://allegro.pl/wycieraczka-tylna-...201337748.html
żeby wycieraczka była płaska(lepiej przylegała)?
-
-
Przeciez dopiero byl temat o tym a turaj mega odkop... kup sobie byle jaka wyciagnij sama gume dotnij wsadz na miejsce.oryginalu , roboty na 5 minu a chodzi jak fabryka przy kosztach prawie zerowych...
-
Widzę, że kolejny archeolog roku... Przy okazji na szybko zapytam, da się w 156, lub w ogóle w autach, które tylnej wycieraczki nie mają, zamontować takową?
-
Ludzie ogarnijcie się trochę!!!
Tak do 13 letniego wypłowiałego od słońca plastiku założyć nowy czarny.... i zaoszczędzić 10zł... słowem żenada...
Zawsze wymieniałem samą gumkę... tylko sztukowanie to lipa i zauważyłem że nie zawsze dobrze zbiera, poza tym w jednym miejscu plastik ociera mi o szybę nie wiem czemu bo próbowałem już kilkunastu rodzai wycieraczek i za każdym razem jest tak samo... Więc może zastosować inne ramie z innym typem wycieraczki
wytnij otwór w szybie podłącz silniczek będziesz miał wycieraczke, jaki problem???