-
Jaki wzmak
Nadszedl czas na dalsze kapletowanie mojego systemu CA
Obecnie posiadam
-glosnik dwu cewkowy MBquart DWG 304 http://www.mbquart.com.pl/dwg304.htm
-zestaw odseparowany DLS B6a na przod
- radio cd/mp3 Kenwood KDC-W7031 http://www.ols.vectranet.pl/~pawelw/kenwood/
- wzmacniacz Blaupunkt GTA2100 - pozostalosc po starym zestawie
Ten wzmacniacz jest zdecydowanie za slaby do MBquarta ( 350 W )wiec nadszedl czas na zakup czegos mocniejszego
Mysle nad zakupem jakiejs dwukanalowki lub monoblocka Moze cos poradzicie ??
W co warto zainwestowac ??
Przydalo by sie cos w rozsadnych pieniazkach Bede szukal w uzywkach
Prosze zwrocic uwage na to ze glosnik jest dwu cewkowy 2x4 ohm-y
-
no jeśli ma być tylko pod suba to weź jakieś monoblocka. A powiedz ile dla ciebie to rozsądne pieniądze? bo to jest zasadnicza sprawa
no i musisz mieć wzmaka stabilnego w 2Ohm. Bo podłączać go na 8 to szkoda mocy.
Ja osobiście mogę zaproponować np Ground Zero Titanium TA2.500TX nowy coś koło 700zł
uważam że jak za tą kasę bardzo dobry, ładnie kontroluje bas
Może coś z USAmps? napewno mocy nie zabraknie
-
A co sadzicie o tym ??
http://www.allegro.pl/item329886386_...ng_warto_.html
Chcialem wydac wlasnie tak do okolo 400 - 500 zl
-
daruj sobie JBL - mocno ale to bardzo mocno przereklamowana firma. Połowe ceny płacisz za firme, przy nim będzie buuu buuuu a nie bum bum :)
Oczywiście to jest moje zdanie :) Powiem ci tak, wybierz model następnie podjedź do sklepu gdzie mają taki posłuchaj czy ci odpowiada dźwięk na tym wzmaku a jeśli tak to bierz. To ty masz być zadowolony :)
-
djnero,
A jak mocowo ten wzmak sie ma do mojego woofera ??
ilość kanałów: 2
typ wzmacniacza- klasa AB
moc RMS przy połączeniu zmostkowanym= 1 x 250 W
moc RMS, 2 Ohm= 2 x 125 W
moc RMS, 4 Ohm= 2 x 75 W
podbicie basu: tak
zwrotnica: bez filtra/LP/HP
Napedzi go ??
-
te wzmak ma niby 250W w mostku (rozumie że w 2Ohm) ale pomyśl że większość producentów zawyża wartości i jeśli będzie on miał faktycznie chociaż 200W to już będzie dobrze
Twój głośnik nie dość że ma 350W to jeszcze 12" i dwucewkowy. On potrzebuje duuużo mocy. Głośnik oczywiście zagra ale wzmak nie będzie miał nad nim kontroli. Są dwie szkoły - ja naleze do grupy która twierdzi że moc wzmaka i głośnika powinny być równe/zbliżone. Wtedy wzmak jest w stanie nieźle pociągnąć głośnik za ryja - a raczej nawet za dwy ryjce w twoim przypadku. Zawsze łatwiej rozbujać jedną cewke niż dwie.
Ja osobiście na twoim miejscu nie brał był tego co ma 250W, tylko szukał coś mocniejszego. Poszukaj coś z oferty USAmpsa, im mocy nie brakuje, mają tyle co podaje producent.
Kupują głosnik 12" chciałeś uzyskać niezłe mięcho czy liczyłeś że będziesz miał szybki basik i dynamikę. Bo jeśli tak to przeliczyłeś się moim zdaniem. Będzie głośno - chyba taki jest cel kupując 30cm głośnik. Ale czy czystko i dynamicznie nie wiem, nie słyszałem go na żywo. A zamknąłeś go w closecie czy w BR ?
-
djnero,
Tak naprawde to chcialem szybki i dynamiczny bas
ale trafila sie za****sta okazja i wyszlo to co wyszlo :)
Kupilem 5 miesieczy glosnik razm ze skrzynka w zamknietej obudowie
Ustawiony jest na LP na 160 Hz wiec raczej nie dudni a gra
nie jestem jakims audiofilem
Z glosniczka jestem zadowolony daje fajny pomruk niestety ten blaupunkcik nie potrafi wydusic z niego pozadnego lupniecia ;)
Co do USAmps to cos ich na allegro nie widac :(
-
no to najważniejsze że jesteś zadowolony :)
popatrz na nowe na essa, a jak nie to szukaj używek jeśli chodzi o ampsy
a co z nowych mógłbym polecić jeszcze, np w Polsce mało znana firma Macrom model chodźby M2A,500D, dostępny jest chyba gdzieś koło 700 nówka. Firma mało znana i niedoceniana u nas a w dobrych cenach można dostać. Ma on 500W na na Ohm więc napewno będzie dobrze kontrolował twój głośnik (tylko nie przesadź :D) a na 4Ohm ma 250W więc kiedyś w przyszłości jeśli będziesz zmieniał sprzęt to będziesz miał jak znalazł :)
No i jeszcze jak tu nie wspomnieć o Axtonie, jakaś 1 lub 2 kanałówka powinna dać radę a na allegro powinny być bo są bardziej znane.
A może coś z oferty Crunch.
Powiem ci jeszcze raz, nie kupuj jeśli nie spróbujesz bo jak ci przyjdzie do domu to możesz się rozczarować.
Widzę, że jesteś z Olsztyna a tam nie mam pojęcia jakie są sklepy CA bo ja jesteś z innej części Polski.
Nie kupuj w ciemno.
-
mam na zbyciu infinity 30cm w skrzynce velocity;p może zainteresowany?
wzmaka mam do tego raczej cienkiego(buszman 800) ale jakoś buja:P
-
provokator,
raczej nie
Woofer to ja mam Szukam teraz jakiegos wzmaka
djnero,
Tak patrze na te monoblocki na allegro i raczej w uzywkach to nie ma co wybierac :(
tym bardziej w śród producentow ktorych mi podales :(
Nie wiesz moze czy np Magnat , Car power ,JBL także nie produkuja monoblockow ??
Moze moglbys polecic cos bardziej znanego co bedie latwiej dorwac jako uzywke ??