-
Sportpack do 147 ?
Witajcie.
Tak mnie zastanawia czy sprężyny i amory z wersji sportpack od 156 lub 156SW pasują do 147?
Po założeniu 17" felg nadal dość wysoko stoi na org zawieszeniu.
Nie chcę pakować jakichś tam noname sprężyn pseudosportowych, a markowe zawieszenie to już spory wydatek.
Przy mocniej zapakowanym aucie na hopkach zdarza się, że przytrze opona o nadkole z tyłu. Myślę, że twardsze sprężyny pomogłyby w tym problemie.
-
Przecież jest coś takiego jak 147 Ti i tam było niższe zwieszenie.
-
Dokładnie tak jak pisze kolega, ja u siebie wsadziłem właśnie sprężyny z wersji TI (kompromis pomiędzy wyglądem a wygodą) + dołożyłem amortyzatory Supersport-a ( w tym wypadku kompromis pomiedzy wygodą a ceną) moja włoszka też ma własnie 17`` felgi opony 215/45 i naprawde nic nie obciera nawet jeśli tył obciążam (pasażerowie + bagaż) dla porównania... tak moja 147 wygląda http://www.forum.alfaholicy.org/albu...chmentid=32791
ps. osobiście bym nie kombinował z tymi sprężynami od 156 gdyż naprawde na Alle-drogo można wyrwać do naszych modeli w dobrych pieniądzach.
pozdrawiam
-
Szukałem od wersji Ti ale ciężki temat :( Czy amory również są inne w tej wersji?
-
na 100% nie wiem, ale wydaje mi się że amortyzatory z wersji TI sa "zwykłe" róznica polega własnie w sprężynach.
Jeśli chodzi o dostępność... niecały miesiąc temu były takie wraz z amorkami na Allegro, koszt chyba 70zł (1szt.), dla chcącego nic trudnego, pisz do ludzi którzy rozbierają alfy, szukaj wraz z amortyzatorami na aukcjach... zawsze możesz sie dogadac i gościu wyśle ci same sprężyny - koszty wysyłki spadają...
Ewentualnie poszukaj nowych sprężyn, wiadomo co nowe to nowe....
a tutaj link na szybko by nie być gołodupnym... http://allegro.pl/alfa-147-sprezyny-...790342216.html
jesli cena droga to hmm musisz uzbroić się w cierpliwość i szukac lepszej okazji, ja mam u siebie zamontowane takie jak w powyższej aukcji, chwale sobie, i prawde mówiąc dałem ciut więcej niż ten człowiek sobie życzy za podobny zestaw.
pozdrawiam
-
W sumie temat nieaktualny... znalazłem springi Noviteca, więc robi się ładny pakiecik Novitec :)