-
Spryskiwacze
Witam, problem mój polega na tym że podczas gdy próbuję spryskać sobie przednią szybę to nic nie idzie...i nie chodzi mi tutaj o to że w zbiorniczku nie mam płynu ;P tylko o to że nawet nie słyszę dźwięku silniczka który zawsze towarzyszył podczas spryskiwania. Jeśli ktoś coś wie jak temu zaradzić, jak naprawić to bardzo proszę o poradę. POZDRAWIAM
-
zbędny post.... jesli nie słyszysz silniczka, to musisz sprawdzić czy do niego dochodzi prąd, jeśli tak, to padł silniczek, -wymiana i po problemie, nikt przeciez tego nie zrobi za ciebie
-
zbedny czy nie, nie nam oceniac. dla zakladajacego temat bardzo istotny.
to sie nagle? czy stopniowo coraz slabiej i slabiej? moze kable wyskoczyly przy jakiejs dziurze? dostac sie tam idzie chyyyyba od strony prawego nadkola, ale to najpierw zweryfikuj nim wezmiesz sie za odkrecanie kola
-
dokładnie, najlepiej zdjąc koło i nadkole , ja stawiam na to że pompka siadła,
ale hejże!!!! przecież pierwsze co to zapomniałeś kolego chyba o sprawdzeniu bezpiecznika, bo nic nie wspomniałeś ze jest dobry
a wiec zalecam instrukcje obsługi z samochodu zweryfikowanie który bezpiecznik odpowiada za spryskiwacze, oraz sprawdzenie czy bezpiecznik jest sprawny, a później do nadkola
-
Jest jeszcze możliwość, że zapchane są dysze, wtedy też nie było by słychać silniczka, przynajmniej tak w oplu miałem.