Poniżej plik do pobrania z wynikami jazdy na torze Bilgoraj.
WYNIKI
Printable View
Poniżej plik do pobrania z wynikami jazdy na torze Bilgoraj.
WYNIKI
O co chodzi z FreeStyle? Było 5 mierzonych przejazdów, wyniki z 3.
No ja też tego nie rozumiem... dziwnie skonstruowana tabela wyników...
a miało być zliczane 3-4 najlepsze czasy? trudno mi się pogodzić że w generalce jestem za megane :P
ehhhh.... 7 w generalce.... liczyłem na więcej.... Nawet profi zaślepka nie pomogła... Niby poprawiłem wynik z wrocławia o 3 pozycje ale niedosyt pozostaje. Niestety sportwagon nie nadaje sie na tego typu zawody skoro 115 konny 147 Tomka pokonał mnie w każdym przejeździe... Trzeba szukać innego auta :)
też mi się gdzieś obiło o uszy jak rozmawiałem z tym gościem z obsługi toru że jeden najsłabszy czas wypadnie ale to była taka w sumie ich luźna propozycja a ostateczna decyzja miała należeć do nas.
a co do wyników to rozumiem że jak będąc na 11 miejscu z takim samym czasem jak osoba z 10go to jesteśmy ex aequo na 10 razem? No chyba że w takim wypadku o kolejności decyduje jakiś inny czynnik? Może np moc i pojemność to byłbym 10:D
klasyfikacja wg 3 najlepszych przejazdów:
http://img155.imageshack.us/img155/8994/unledqok.jpg
fajną miałem przewagę nad Kamilem ;D
Hehe, no dokładnie:)
Ja niestety jeśli chodzi o tor jestem bardzo nieusatysfakcjonowany, liczyłem na więcej... ale niestety jak się okazało stosunek masy do mocy na torze robi swoje i "biały czołg" nie dał rady... pomijam sprawę umiejętności, bo te można by mierzyć jeżdżąc takimi samymi autami (chociaż i one grają tu dużą rolę), ale wyraźnie wychodzi w takich sytuacjach właśnie wielkość i masa auta...
Ale nie ma co, mam nadzieję, że moc niedługo wzrośnie, założę lepsze oponki i może następnym razem czasy będą lepsze:)
A jeśli chodzi o "freestyle" to wydaje mi się, że tak chłopaki nazwali tą drugą próbę po delikatnej zmianie trasy... ale mogę się mylić:)
Freestyle to druga delikatnie zmieniona trasa, gdy mogliśmy poupalać sobie do woli, na początku mierzono czasy później można było szaleć aż opon zbrakło - generalnie nie miała wpływu na wyniki z toru, ot po prostu dla zabawy dodatkowej coś tam pomierzono.
Sam tor dużo pokazał, że umiejętności swoją drogą ale masa auta też ma bardzo duży wpływ. Dobrze widać to na przykładzie mojej 156 i 147GTA Tomka Magiery gdy cięliśmy się na ułamkowe części sekund, szczerze powiem że moje czasy były już na pograniczu pójścia w plener o czym parę osób które miały okazję usiąść na prawym fotelu się przekonało, 147GTA zwinniejsze trochę więcej KM/Nm i jednak lżejsze od mojej 156 z pełnym LPG na pokładzie na którym zresztą te czasy były kręcone, inna sprawa że nie ominie mnie jednak pójście w fele 17 cali i kapeć 225.
Niemniej jednak tor bardzo udany, fajnie że była walka do ostatniego przejazdu, liczę że za rok ponownie się spotkam z Tomkiem i powalczymy znowu.
Ps. mile widziany sponsor nowego ogumienia ;] Yokohamy zjeździłem niemal do zera :D