Witam
mam problem pare dni temu przestał działać mi kluczyk scyzoryk otwieranie zamykanie samochodu i bagażnika, lampka przy naciskaniu na kluczyk działa, tak wiec baterie chyba w porządku... co to może być?
Printable View
Witam
mam problem pare dni temu przestał działać mi kluczyk scyzoryk otwieranie zamykanie samochodu i bagażnika, lampka przy naciskaniu na kluczyk działa, tak wiec baterie chyba w porządku... co to może być?
było wałkowanie dużo razy na forum, weź sobie wpisz w opcji "szukaj" i znajdziesz na bank
albo padła ci centralka w samochodzie, sterownik, odbiornik .. albo pilot padł, tj bateria moze być za słaba, albo "zimny lut"
Wygląda że to jakieś fatum, u mnie pilot też się zbuntował i nie chce działać.
Dzisiaj znajomy elektronik sprawdzał, na oscyloskopie i wygląda że nic nie wysyła :(
Na jednym z tranzystorów, po naciśnięciu przycisku coś się dzieje, ale antena nic nie generuje.
Czy piloty w Alfach działają na częstotliwośći 433MHz?
a dlaczego pytasz o ta częstotliwość ?
Bo jeżeli sprawdzaliśmy na złej częstotliwości to nie powinno nas dziwić, że oscyloskop nic nie wykazał :)
- wskazanie na oscyloskopie nie zależy od czestotliwości żródła, pod warunkiem że oscyloskop przenosi tak duże czestotliwości.
Oscylospkop przenosił takie częstotliwości. Sprawdzane były inne piloty samochodowe.
Jeszcze sprawdzałem pilota na innym radiu, i wygląda jakby pilot nośną stawiał tylko nie wysyła żadnego kodu.
Wygląda na to, że muszę poszukać nowego pilota i poszukać kogoś kto mi go zaprogramuje.
z nowym pilotem w 100% bedzie problem, a jak już coś to równiez będzie to kosztowne, ale wiadomo, nie aż tak jak oryginał w aso
a niby czemu z nowym mialby byc problem?
drogie sa, takie które działają, poza tym musiał bys przełożyć kapsule immo, z kluczyka, a niektóre kluczyki sa nierozbieralne, i trzeba go rozciać