-
Proxy Alignment
Kupiłem sobie dzisiaj kabel elm 327. podłączyłem i wszystko pięknie tylko. FiatECUScaner znalazłem gdzieś w sieci. Rozpoczyna proces wszystko pięknie do jakiegoś momentu a później się wysypuje i wyświetla fail to execute. Potrzebuje to wykonać bo inaczej nie działa mi radio. czy ktoś może mi powiedzieć co zrobić. Samochód Alfa 147 2.0 TS selespeed komp z windows 7.
---------- Post added at 18:39 ---------- Previous post was at 18:38 ----------
aha jeszcze zapomniałem dodać że FiatECUScanner wersja 2.6 ustawiona na język angielski.
-
- wersja 2.6 nie robiła poprawnie proxy alignment dla alfy 147 TS.
- dopiero wersja 3.1 pełna miała poprawiony ten bład.
-
No to wiele wyjaśnia. Może to nie będzie najbardziej poprawne pytanie ale czy można gdzieś taką wersję znaleźć bo jakoś średnio mi się opłaca wydać 300 zł żeby raz czegoś użyć, a byłem już chyba w 5 czy 6 miejscach w tym w serwisie alfy i powiedzieli mi, że oni nie wiedzą czy radio zadziała ale tak czy siak zapłacić będę musiał.
-
- niestety nie ma takiej wersji na sieci.
-
a jest w ogole cos darmowego czym mozna to zrobic?
-
- niestety nie.
- nawet program AlfaOBD w darmowej wersji robi tylko pierwsza funkcję, a Proxy Alignment jest jako 3 funkcja.
- a co na to forum regionalne, u nas (Wrocław) to na takie zapytanie 4-5 się zgłasza.
-
No właśnie cisza zupełna. już powoli zaczynam godzić się z tym że nigdy nie usłyszę swojego bose :(
-
poszukaj prywaciaza ktory zajmuje sie alfami, zadzwon i spytaj sie ile by wzial za osiowanie
-
Kod:
Rozpoczyna proces wszystko pięknie do jakiegoś momentu a później się wysypuje i wyświetla fail to execute.
- to mi wygląda na niską wersję .NET Framework, należy wgrac wersję >= 3.0
-
- ja mam FES-a 3.2 z win7PE, dziła wolno ale jakoś daje radę.