przekladka kierownicy - alfa z uk
czy orientujecie sie moze czy w alfach dobrze jest przelozyc kierwonice z prawej strony na lewa ... mysle tu o sprowadzeniu alfy z uk
1.czy spotkaliscie sie moze z taka alfa ??
2.albo macie moze jakiegos znajomego ktory przelozyl kierownice ....
3. jak sie zachowuje samochod z przełozona kierownica (czy auto jest wtedy bardziej awaryjne ? czy to w ogole ma jakis wplyw na samochod ?
4. jaki jest koszt takiej operacji ? (kumpel w swoim renoulcie przelozyl kierownice i zaplacil 2000zl razem w podbiciem przegladu )
czy generalnei łatwo jest tego dokonac czy moze alfa jest zbudowana tak ze nie ma sensu przekladac lub po prostu sie nie da tego zrobic
pozdrawaim adam
Re: przekladka kierownicy - alfa z uk
Cytat:
Napisał o.rydzyk
czy orientujecie sie moze czy w alfach dobrze jest przelozyc kierwonice z prawej strony na lewa ... mysle tu o sprowadzeniu alfy z uk
1.czy spotkaliscie sie moze z taka alfa ??
2.albo macie moze jakiegos znajomego ktory przelozyl kierownice ....
3. jak sie zachowuje samochod z przełozona kierownica (czy auto jest wtedy bardziej awaryjne ? czy to w ogole ma jakis wplyw na samochod ?
4. jaki jest koszt takiej operacji ? (kumpel w swoim renoulcie przelozyl kierownice i zaplacil 2000zl razem w podbiciem przegladu )
czy generalnei łatwo jest tego dokonac czy moze alfa jest zbudowana tak ze nie ma sensu przekladac lub po prostu sie nie da tego zrobic
pozdrawaim adam
przerobka nie jest wcale taka prosta,choc wykonalna oczywiscie.nie zapomnij ze lusterka, reflektory,mechanizm wycieraczek,tylne lampy i wiele innych miejszych rzeczy tez musisz wymienic.
Re: przekladka kierownicy - alfa z uk
Cytat:
Napisał o.rydzyk
czy generalnei łatwo jest tego dokonac
Generalnie każda taka przeróbka jest trudna. Z częściami nie ma problemu bo używanych jest mnóstwo. Nie wiem tylko jak z układem kierowniczym, bo ja kiedyś dostawałem się do przegrody przedniej i nie widziałem tam jakiś otworów pod kierownice dla wersji UK (no chyba że źle patrzyłem 8) ).