-
Felgi do Alfy GT
WITAM jestem szczesliwym posiadaczem alfy gt nabylem ja niestety na oponach zimowych i tu nasowa mi sie pytanie czy felgi potocznie zwane telefony beda stroic z charakterem auta.dodam ze zdaje sobie sprawe ze najlepsze by byly minimum 17 ale cenie sobie konfort wysokiej opony:)
-
To już kwestia gustu. Ja np. mam u siebie telefony 17"(oczywiście oryginały GT). Dla mnie w ogóle AR musi być na telefonach;) Ale to tylko kwestia gustu, kup sobie to co Ci się podoba. Zerknij na fotki mojej to zobaczysz jak wyglądają telefony( z tym, że ja mam pomalowane więc to też w sumie inna bajka:)). Osobiście tylko poleciłbym Ci felgi co najmniej 17", nic mniejszego do GT. Wyjątek to zima ewentualnie, ja mam 15-tki też telefony:)
-
fela pierwsza klasa stroja idealnie.............przekonales mnie do 17 na allegro znalazlem szprychowki wygladajace przyzwoicie wiec kojene pytanie jaki powinien byc rozmiar opony i jak 17 znosza nasze polskie drogi.dziekuje za odpowiedz
-
Jeśli kupisz wytrzymałe felgi to zniosą to przyzwoicie. Jeśli nie daj Boże zamontujesz podróbkę to powygina się w każdym kierunku. Opony jeśli zależy Ci na komforcie możesz 205/50 lub 225/45.
-
Fabrycznie 215/45 – komfort będzie, jeśli sprężyny masz w dobrym stanie ;) Michalina też nie zawadzi ;)
Jak slejerek preferuję „telefony”.
Ale takie też są fajne, tyle, że 18
http://www.alfanews.pl/2010/08/31/al...-3-2-v6-busso/
Z dwa miesiące temu były do kupienia na allegro za 3900 ;)
-
na felagach ktore planuje zakupic sa opony 215 40 wiec chyba sie mieszcze w tych widelkch.
co do felg z linku chyba jednak najladniejsze sa telefony.......na allegro sa niestety w rozmiarze 15/16
-
Jak najbardziej - masz fabrycznie dedykowane.
-
215/40 będą trochę niskawe.
Majka - pojawiasz się może na spotach w Łodzi?
-
Telefony będą na pewno stroić z autem, ale ja osobiście jestem wierny zasadzie "Auto musi leżeć na glebie jak suka przy swoim panu" :P Dlatego ja bym wolał niskoprofilowy laczek. myślę, że 17'' i oponka 225/45 będzie przyzwoita. Ja mam taki zestaw i doskonale się spisuje, chociaż wielkiego doświadczenia nie mam ;)
-
to pozostaje mi ponegocjjowac ze sprzedawca odnosnie samych fel gdyz jak pisalem wyzej opony tam to 215 40.raz jeszcze dzieki za dobre rady wkrotce cykne pare fot i pochwale sie nowa kochanka (-=