-
chip gtv 2.0 v6 TB
Witam. mam gtv 2.0 v6 tb. chce włożyć któryś z chipów np: http://www.ebay.de/itm/ALFA-ROMEO-GT...item2a137dd7bb
evocarsa mam w 155 Q4 i nie narzekam bo rwie jak szalona ale wkurza mnie potrzeba zagrzewania świeć bo nie chciało mi się kupować tych zalecanych o innych parametrach cieplności. Czy może ktoś z was wkładał takie coś do gtv? sądze że to lepsze niz podkręcanie cisnienia powietrza na samej turbinie , chip ma tez zmieniana mape paliwa wiec powinno byc ok. A 400zł za dodatkowe 0.4bara to chyba warto, silnik i turbinke mam zdrową, auto serwisowane do 140tys, jezdze nia juz pare tys km i na bagnecie bez zmian co mnie nawet szokuje bo mialem kilka tb w 164 i 166.
-
Ciekaw jestem opinii bo też chętnie bym zakupił ..... tylko jak z montażem/wgraniem tego?
-
wyciągasz sterownik silnika, rozkręcasz go i wymieniasz chip z zapisana mapka paliwa. Filozofii w tym nie ma żadnej.
-
Aha, no to jakby co również jestem zainteresowany może jeszcze ktoś się znajdzie to może Zakup grupowy :D
-
to poczekamy troszke jak nikt sie nie zgłosi to kupimy we dwóch.
-
OKO i mi go założysz, daleko nie mam :D
-
to na prawdę łatwe:) 250km to nie tak nie daleko:)
-
Ja nie wiem nawet gdzie, co i jak :D
-
moze i ja bym się skusił :P
a mam w planach w tym miesiącu poskładać wszystko i wstawić większe ic na przód a z tego co widziałem to da się więcej po takim zabiegu wycisnąć z tego chipa :)
ps. to co zrzuta i zakup grupowy ??
-
a wiecie czy przynajmniej macie ten sam sterownik SW i HW ? zacznijcie od sprawdzenia numerów ...