witam mam problem auto na benzynie strasznie pomalu schodzi z obrotow a na gazie obroty skacza co moze byc przyczyna jest to alfa 156 2.0 ts
Printable View
witam mam problem auto na benzynie strasznie pomalu schodzi z obrotow a na gazie obroty skacza co moze byc przyczyna jest to alfa 156 2.0 ts
Przyczyn moze byc wiele;/
1. Albo masz uszkodzony przeplywomierz
2. Wyczysc przepustnice, moze sa problemy z domykaniem
3. Silnik krokowy
Ja osobiscie tez mam podobne problemy w 1.8 ts; Zalozylem nowy przeplywomierz ale okazalo sie ze nie byl on przyczyna, czyscilem przepustnice ale po kilku godzinach jazdy znow sie powtorzyl problem(skaczace obroty) pozostal mi jeszcze silnik krokowy do wymiany:/
Przepływka albo krokowiec do wymiany. Odepnik przepływke i zobacz co się będzie działo
Krokowiec to ostatnia rzecz do wymiany.We wszystkich markach mechanicy wymieniają silnik krokowy na wszelki wypadek gdy tylko podejrzewają że źle chodzi.
A on przecież może źle działać bo takie dostaje polecenie a sam w sobie jest najczęściej dobry.
w ktorym miejscu ten krokowiec przeplywke zmienialem z innego i nic niedalo
Witam moglby ktos napisac w ktorym miejscu jest ten silnik krokowy zmienilem przepustnice przeplywke kolektor sacy i dalej chodzi tak samo
Na przepustnicy, taka mała czarna "kostka"
zatkalem tego werza co idzie z pokrywy zaworow do kolektora i chodzi rowno co sie dzieje
nikt tego chyba niewie ale to tymczasowe raczej (: później falujące obroty wrócą u mnie po takim zabiegu ladnie chodził pare dni póżniej przy pierwszym odpaleniu rano chodził przez 15 sek jak traktor, poskładalem wszystko jak bylo wczesniej i jest dobrze, no ale falowanie pozostało
kolektor ciagnie powietsze , moze silnik ma jakies przedmuchy i wciaga powietsze z kolektora i dlatego nierowno chodzi. poscagalem weze z pokrywy i jest ok