Witam tak jak w temacie od kilku dni podczas jazdy zalatuje mi benzyna do środka przez nawiewy... co to może być jakaś uszczelka? zazwyczaj po mocniejszym depnięciu...
Printable View
Witam tak jak w temacie od kilku dni podczas jazdy zalatuje mi benzyna do środka przez nawiewy... co to może być jakaś uszczelka? zazwyczaj po mocniejszym depnięciu...
Mi tak śmierdziało jak miałem wyciek - okazało się że sparciały dwa wężyki - ten doprowadzający benzynę do listwy wtryskowej (po jej prawej stronie) i ten po lewej stronie listwy (chyba używany do regulacji cisnienia paliwa) - i mi na złączach ciekło paliwo.
Najlepiej otwórz maskę przy odpalonym silniku i poszukaj "na nosa". Jak zgasisz autko to benzyna wyparowuje bez śladu i nie ma jak znaleźć wycieku.
może to tyczy się jak piernik do wiatraka ale mój kolega wymienił filtr kabinowy i było po problemie
Tak jak pisze Rosik,dokładnie posprawdzaj wężyki.To one na 99 % będą przyczyną,dziurka nie będzie widoczna,dobrze oblukaj i wymacaj (bez skojarzeń :D ).
jezeli moge ci cos poradzic to wszelkie nieszczelnosci najlepiej wylapac na zimnym silniku czyli rano nie lekcewaz tego bo moze ci sie alfa zapalic jak masz wyciek