Może ktoś mi pokazać, gdzie powinien iść kabelek wychodzący ze sprężarki klimatyzacji, który zaznaczyłem na zdjęciu? Z góry dziękuję za pomoc.
Załącznik 34474
Printable View
Może ktoś mi pokazać, gdzie powinien iść kabelek wychodzący ze sprężarki klimatyzacji, który zaznaczyłem na zdjęciu? Z góry dziękuję za pomoc.
Załącznik 34474
zdejmij srebrna osłonę silnika i chyba z prawej strony pokrywy zaworów jest wiązka przewodów i tam szukaj częśći nr 2 tego kabelka
A mógłby ktoś zrobić zdjęcie jak to u Was wygląda?
i zerknij na bezpieczniki po naprawie bo zapewne ci klima nie chodzi:)
Jak już odkręcisz srebrną osłonę pokrywy głowicy, to po prawej stronie na dole jest przewód od sprężarki wpięty w uchwyty trzymające przewody. Jest to zielony przewód z wtyczką, trudno tego nie znaleźć.
Ok dziękuję Panowie, w weekend się za to wezmę i spróbuję to zrobić :)
Odkręciłem ten plastik, ale nic tam nie znalazłem.. :/
Załącznik 36085Załącznik 36086
Czy to chodzi o ten kabelek po lewej stronie, który jest podłączony do brązowego (a ten do masy)? Innego wolnego tam nie widzę :/
Do sprężarki klimy prowadzi właśnie ten zielony kabelek wychodzący z wiązki kabli, które rozchodzą się do cewek i na pewno nie powinien on być zmasowany. Coś u ciebie jest pokombinowane i tak chyba nie powinno być. Zielony przewód powinien iść do wtyczki na kompresorze.