Witam, czy jest jakis sposób na brzęczący podłokietnik? Wydaje mi sie brzeczy jakis mechanizm metalowy w środku ale nie wiem jak można sie do niego dostac, mial ktoś taki problem?
Printable View
Witam, czy jest jakis sposób na brzęczący podłokietnik? Wydaje mi sie brzeczy jakis mechanizm metalowy w środku ale nie wiem jak można sie do niego dostac, mial ktoś taki problem?
Czy ktos podpowie jak rozebrać podlokietnik? Samochód wyciszony a na dołkach słychać ze cos w podłokietniku trzeszczy, brzeczy, oczywiscie jest pusty i jak go lekko docisne podczas jazdy do siebie to te trzaski ustepują. Najwyrazniej cos brzeczy w tym mechanizmie od unoszenia, ale nie wiem jak sie do tego dobrać :(
Może kawałek plastiku od mechanizmu blokującego podłokietnik się odłamało i teraz luzem lata mały element który potrafi być irytujący:)
Ostatnio sciągnąłem te dwie zaślepki po bokach i jest tam bolec na którym sa dwie zawleczki. Od tego bym całącz zdjąc zawleczki i wybić klin a później .... drogą prób i błędów. Może spróbuj tunel wyciągnąc i zobaczyc od spodu czy cos tam nie pędło pod podłokietnikiem. Instukcje jak wyjąć tunel masz w "zrób to sam"
Trzaski na 100% dochodzą z podłokietnika, cos w tym mechanizmie musiało strzelić bo nie trzyma juz ustawien podlokietnika , tzn trzyma ale jak mocniej oprę łokieć to podłokietnik leci w dół. najgorsze jest to ze on jest chyba nierozbieralny :(
pewnie że da się rozebrać tylko jaki jest sens skoro uszkodziło sie coś w środku i nawet jak to rozbierzesz to nie dokupisz tej części tylko będziesz musiał kupić używany
W podlokietniku jest podwójne dno w ktorym sa jakies metalowe elementy, i to one muszą tak hałasować , zebym wiedzial jak go rozebrac to wyjał bym wszystko co brzeczy i byl by spokój, nie potrzebuje regulacji wysokosci bo i tak zawsze jest w pozycji płaskiej...