-
Klapa bagażnika
Dzień dobry , dziś odpiąłem klemę akumulatora a następnie chciałem otworzyć bagażnik (sedan) w związku z tym że nie było zasilania zrobiłem to przez pociągnięcie linki pod tylnym siedzeniem . Bagażnik otworzyłem jednak przy próbie zamknięcia pokrywa odskakiwała od zamka. po kilku nieudanych próbach zorientowałem się że linka pod siedzeniem nie wróciła na swoje położenie i metalowy języczek w zamku blokował zatrzaśnięcie klapy. Po cofnięciu linki we właściwe położenie klapa się zamknęła. Niestety otwierać klapę mogę tylko wspomnianą linką ponieważ przycisk przy lusterku wstecznym oraz w kluczyku przestały reagować.
-
Zamknij i otwórz auto z pilota, powinno ruszyć.
-
Zapal silnik, pojeździj trochę. Mi w SW po wymianie aku klapa także nie działała, po ok. 10 minutach jazdy i ponownej próbie okazało się, że działa. Jak ponownie odpiąłem aku było to samo, także bez nerwów.
-
Witam, stało się tak jak w waszych opisach . Gdy dziś rano podszedłem do autka wszystko było w najlepszym porządku :).Dziękuję za pomoc.
-
Hej. Czy może ktoś zrobić zdjęcie w którym miejscu znajduje się linka do awaryjnego otwierania klapy (sedan)?? Nie widzę jej u siebie a czasami się przydaje :confused:
-
po lewej stronie za kierowcą jak masz siedzisko(kanapę) pasażera to od razu pod kanapą powinna być poejździj trochę palcem w tej przerwie miedzy kanapą a wykładziną to odszukasz :)
-
Poszperałem trochę i znalazłem. Okazało się ze jest linka (z oczkiem) na rogu kanapy w tym rowku ;) A ja jak głupi szukałem sznurka położonego bardziej po środku.