-
Manetki przy kierownicy
Za żadne skarby nie mogę rozgryść do czego służy pokrętło na prawej manetce przy kierownicy. Chodzi o tą od wycieraczek, pierwsze pokrętło jest do wycieraczki tylnej, a drugie z tymi białymi kwadracikami? W instrukcji nie ma o tym ani słowa, albo oślepłem na stare lata :P
-
Chodzi pewnie o regulację prędkości wycieraczek na ich 1 biegu.
-
Dokładnie o to chodzi. Na 1 biegu wycieraczka chodzi raz na ruski rok ale można ją właśnie w ten sposób przyspieszyć.
-
1 załącznik(i)
Może się przyda?
Chociaż to od 156 sedana.
-
Dzięki panowie, tak myślałem ze chodzi o szybkość wycieraczek, ale w zyciu bym nie pomyślał, że tylko na 1 biegu prędkości. Jaki to ma sens? :P Czy na 1 i tam na maks czy na 3 i wychodzi na to samo:P
-
No własne nie wychodzi to samo. Ta regulacja na 1 biegu służy do tego, że między 1 a 2 biegiem masz duży skok szybkościowy, a dzięki tej regulacji możesz wybrać odpowiednie prędkości. Najszybsze ruchy na 1 biegu są wolniejsze od tych na 2.
-
o ile się nie mylę u mnie na pierwszym biegu wycieraczki poruszają się co 3 sekundy. Dodatkowe pokrętło zmniejsza przestój wycieraczek o jedną sekundę.
na drugim "głównym" biegu wycieraczki ruszają się ci 0,5 sekundy.
sprawdź sobie :)
-
Aż taka różnica!? ;D Człowiek jakoś nie przywiązuje uwagi do takich rzeczy :) Jutro sobie sprawdze te prędkości. Dzięki za wyczerpujące informacje Panowie !
-
To w Krakowie deszcz nie pada wogóle, że nie obczaiłeś jeszcze??;)