-
przepływka !!!
http://wyslijto.pl/plik/ux7y4bw3ts
pod tym linkiem jest log z Fiat Ecu Scan i tutaj moje pytanie jak ktoś ma porównanie bo auto od jakiegoś czasu zaczęło palić mi 7l ropki przy spokojnej jeździe pomijam fakt że mam r17 215/45 ale aż tyle przy spokojnej gdzie wcześniej paliło 5-5,5 l . mi się coś nie podoba z przepływką !! proszę o sprawdzenie logów test był robiony na postoju!! i ewentualnie jaką przepływkę kupić magneti marelli czy bosch?
EGR jest zaślepiony
-
z tego co mi wiadomo test robi się na 4 biegu a swoją drogą 5,5l/100km ?? jesteś pewien, że tyle Ci paliła??
-
cos kolo tego za 50 zl robilem 190 km teraz robie w tych samych warunkach 140 km max
-
przecież paliwo ciągle w górę idzie to jak chcesz zrobić ze te 50zł tyle samo km?
-
dla proby tankowalem do pelna 100km i znow do pelna wynik 7.2l
-
a te 5.5 to też na 17" było tak ?
-
nie na r15 195/65 :P ale wtedy jak bym nie jezdzil nigdy 6 nie przekroczylem ja mam do pracy 12 km i czesto krecilem do 4000 rpm. teraz tak drastycznie spalanie o prawie 2 litry ? ok uwazam 0,5 l ok na kolach ale 2 l to przesada !!!
-
no to ja tylko teraz opiszę moje :
zima 185/65/15 - 6.3
lato 215/45/17 7
ta sama trasa ( do pracy )
więc może temat przesadnie założony
-
Sprawdz czy nie masz żadnych błędów być może że auto idzie w trybie awaryjnym i tyle pali
A co do spalania w weekendy robię trasę 200 km tankuje za 60 zł i to spalam więc łatwo obliczyć jakie jest spalanie nie narzekam ;)
-
sprawdzie logi z przeplywka .