-
stabilizator
Witam wszyskich wiem ze temat stabilizatorow byl juz nie raz przerabiany ale nie znalazlem odpowiedzi na moje pytanie a mianowicie chodzi o to ze musze wymienic u siebie bo zerwalem gwint w jednym z mocowan i czy stabilizatory różnią sie czyms w zaleznosci jaki jest silnik czy od bezyny bedzie pasowal do diesla czy musze kupic konkretnie pod swój model z gory wielie dzieki za odpowiedzi
-
-
a jaki stabilizator ma gwint?? przecież to kawał metalowego pręta. Pewnie chodzi Ci o łącznik stabilizatora jeśli tak to są takie same do wszystkich silników
-
kolego stabilizator nie ma gwintow ;) gwinty sa jedynie w obejmach gum stabilizatora :) a jesli zerwales gwin w nakretce od obejmy to poprostu przyspawaj inna nakretke i finito :) ( ale uwazaj zeby ja przyspawac prosto zeby pasowala Ci pozniej sruba jak bedziesz skrecal ) najlepiej to wkrec srube w nakretke i wtedy przyspawaj ( sama nakretke) ;) a jesli chodzi o lacznik stabilizatora to poprostu kup nowy ( koszt nie wielki) chyba ze chcesz sie bawic w nagwintowywanie srub lacznika stabilizatora. decyzja nalezy do Ciebie co zrobisz :) ale zaden sam stabilizator nie ma gwintow ( przynajmniej ja takiego nie widzialem):D
-
przepraszam o nie sprecyzowanie tak chodziło mi o co do tego obejmy gum stabilizatora a co do przyspawania tych nowych nakretek to mogą byc zwykle czy musza byc jakies hartowane czy moze z jakiegoś twardszego materiału
-
hehe spoko kolego :) rozumie sie o co chodzi :) a co do nakretek to moge byc zwykle ale uwazaj jak bedziesz je przyspawywal ( pamietaj ze musza byc prosto przyspawane zeby pasowala ci nakretka razem z otworem na srube poniewaz jak bedzie krzywo przyspawane to bedziesz sie meczyl zeby srube wkrecic w ta nakretke no i zeby ja wkrecic prosto zeby gwintu nie zerwac. Jakby co to pisz na PW :) jak bedziesz mial jakies pytania:) Pozdrawiam i powodzenia zycze
-
i jak tam poszlo ze stabilizatorem kolego??? dales rade ??:)