"Strzelanie" podczas gwałtownego hamowania oraz podczas szybkiego ruszania
Witajcie.
Jak w temacie, ostatnio jak zrobiłio się troszkę chłodniej to zaczęło mi coś "strzelać" przy mocnym hamowaniu oraz przy szybkim ruszaniu. Dźwięk jest pojedynczy, nie zawsze występuje, czyli "to coś" nie zużyło się jeszcze mocno. Bardziej to słychać jak np. zostawię bellę na skręconych kołach i ruszam, dochodzi spod auta, nie ma określonej strony z której słychać. Kolejna sprawa jest taka że przy "mocnym" stuknięciu czuję to pod nogami oraz na kierownicy.
Mam pytanie czy może ktoś miał taki problem i udało się go usunąć, jeśli tak prosiłbym o opisanie co było powodem.
Wiem że będę musiał rozebrać bellę aby się dowiedzieć co strzela ale może ktoś naprowadzi mnie na trop, na razie mi się nie chce za bardzo więc pytam.
Dodam jeszcze że zawieszenie wymieniałem jakieś 25Kkm temu, cała góra i dół, łączniki stabilizatora oraz gumy dlatego nie chce mi się wierzyć że tak szybko coś już padło.
Czy walnięty przegub wewnętrzny/zewnętrzny może powodować takie stuknięcia?? Rozumiem że podczas ruszania tak, ale podczas chamowania nie powinien raczej?? Pytam bo będę miał wkrótce do wymiany wewnętrzny gdyż lekko telepie autkiem między 60-80km/h.
Pozdrawiam