Wymiana oleju w skrzyni 4HP20
Witam wszystkich.Chciałbym wymienic w koncu olej w automatycznej skrzyni sportronic tylko nie wiem gdzie uderzyc.Wie ktoś moze gdzie znajduje się jakiś konkretny warsztat w którym zrobią to porządnie i tak jak powinno to wyglądać? Boję się oddać moją piękność w jakieś nieodpowiedzialne ręce:/.Jestem ze śląska,więc miło by było gdyby znalazło się coś sprawdzonego w okolicy.Z góry wielkie dzięki!!!!
re: Wymiana oleju w skrzyni 4HP20
Cytat:
Napisał Raulcarlos
Witam wszystkich.Chciałbym wymienic w koncu olej w automatycznej skrzyni sportronic tylko nie wiem gdzie uderzyc.Wie ktoś moze gdzie znajduje się jakiś konkretny warsztat w którym zrobią to porządnie i tak jak powinno to wyglądać? Boję się oddać moją piękność w jakieś nieodpowiedzialne ręce:/.Jestem ze śląska,więc miło by było gdyby znalazło się coś sprawdzonego w okolicy.Z góry wielkie dzięki!!!!
Witam
Polecam w 100%
Autoryzowana stacja Alfa Romeo TUR Stepaniak&Stepaniak
41-909 Bytom
ul.Świętochłowicka 1A, 1C
(032) 2 862 864 wew11
jestem z Chorzowa zawsze tam smigam ,jestem stałym klientem mozesz powołac sie na mnie (zielona alfa tuning:P) dzis własnie odebraem autko od nich przed wyjazdem na Wegry musi wszystko grac :mrgreen: ,wskoczysz sobie na DTŚ wylatujesz przy skałce prosto na Łagiewniki i po lewej stronie
Pozdrawiam
awaria skrzyni sport tronik - alfa 166 3.0 v6
Witam
Mam Panowie podobny problem. Skrzynia pracuje tylko na biegu awaryjnym (3), dodatkowo moge wrzucic bieg R i N. Kontrolka swieci swiatlem stalym. Olej byl wymieniany 30tys wstecz. Prubuje z mechanikiem polaczyc sie ze skrzynia ale nic z tego. serwis tez nie dal rady. Problem z lacznoscia byl juz przed awaria.
Mam w zwiazku z tym pytanie. Gdzie w alfie 166 sporttronik znajduje sie komputer skrzyni biegów?
z gory dzieki za odp.