-
Piski w kolach
witam serdecznie po wymianie klockow przednich i tylnich zaczelo cos piszczec w przednich klockach , pisk jest tylko gdy ruszam i jade wolno max 20 km/h pozniej gdzy przyspieszam juz nie slychac tak piskow na nowych klockach zrobilem juz jakies 150km , ale teraz zaczely dopiero piszczec na poczatku nic takiego sie nie dzialo co to moze byc czy klocki dalej sie docieraja czy sa moze zle założone ?
-
Jakiej firmy klocki kupiłeś i czy wymieniałeś tarcze lub je toczyłeś?
-
Może masz zapieczony któryś z tłoczków.
Sprawdź, czy tłoczki w zaciskach "odbijają".
-
klocki sanco czy cos takiego takie za 90 zl tloczki byly czyszczone i nasmarowane
-
ja ostatnio też robiłem hamulce na zestawie TRW i nic się nie dzieje więc to sanco może być jakaś chińszczyzna.
-
wlasnie i dlatego piszcza lub tarcze mialy rant i nowe klocki na nich sie opieraja
-
Ja też miałem wymieniane i piszczą (ale jak delikatnie nacisnę hamulec nożny przestaje piszczeć a jak puszczę to czasem ucichnie czasem nie) z tym że jak zaciągnę ręczny to mi łapało jedno koło bo po przejechaniu 20km miałem takie gorące że jajecznicę by możnabyło usmażyć...czyszczenie tłoczków nie pomogło, a ktoś mi podpowiedział czyszczenie linek hamulca ręcznego lub wymianę ich...