-
3.0 v6 za 164
Cześć!
Właśnie się dowiedziałem że mój 1.8 T.Spark idzie do piachu.
I tu moje pytanie: wrzucał ktoś 3.0 e 164 do 155 bo nie wiem czy nie odwalić takiego numeru w związku z przekładką motoru. Tak się na razie tylko zastanawiam bo chwilowo jestem spłukany no ale wcześniej czy później trzeba będzie pomyśleć o doprowadzeniu samochodu do stanu używalności (lub zaciągnięciu na złom).
Pomysł zaczerpnięty z http://155.pl/?show=modificata żeby nie było że herezje głoszę.
Pozdrawiam!
-
najpierw przejedź się jakimś 155 r4 po ostrym łuku i później to samo tylko v6 i zobaczysz czy jest tak ekstra.
-
Hehehe :) Moim poprzednim autem była pierwsza dyskoteka. Jak nie jeździłeś to polecam. Wtedy zobaczysz czym tak naprawdę jest pokonywanie zakrętów, hamowanie i przyspieszanie ;) Oczywiście mówię teraz tylko o czarnym bo później wiadomo, wszystko się zmienia :D
A tak poważnie to tak się tylko pytam co sądzicie o takim wynalazku i czy ktoś już coś takiego robił. Czekam na opinie szczególnie osób które w takie coś się bawiły (ale nie tylko).
Rozumiem że jak na razie jest 1:0 dla NIE :)
-
Moje V6 jest bardzo podsterowne ale mam wszystko w serii.Myślę że gdyby ją zglebować i założyć rozpórkę to już by się poprawiło.Ogólnie TS jest lepszy w pokonywaniu zakrętów ale osobiście ja bym miał taką sytuację jak Ty to pakował bym V6.3.0 albo TB choć te drugie są bardziej awaryjne.
Tak nawiasem to ja już myślę jak zapakować turbo do 2.5 tylko nie wiem czy środek silnika wytrzyma hehe
*
-
Dyskoteka to Land Rover Discovery :)
Z tą przekładką ze 164 to tak się zastanawiam o ile więcej pracy w porównaniu z 1.8 czy 2.0 8V. Kurde jeszcze pozostaje kwestia 16V bo w sumie osprzęt silnika mam chyba dobry a nie wiem czy pasowałby do 8V.
Proszę o wszystkie rady, mądrości, sensowne przypuszczenia. W sumie o bezsensowne też to przynajmniej śmiesznie będzie a humor mi się trochę popsuł jak dowiedziałem się że motorownia stwierdziła że praca jest dla frajerów :)
-
Z osprzętu to chyba tylko rozrusznik i alternator podejdzie ale poczekajmy na innych bo nigdy styczności nie miałem z 16V.Trochu więcej zabawy będzie z V6 niż TS bo dodatkowo dochodzi ten nieszczęsny termostat po lewej stronie.
-
Kurde tak czy siak to jest lipa :/ Chyba przyszedł czas na zmianę fury na autosana H9 - taniej, bezpieczniej, można po piwku i można jeszcze kogoś poznać po drodze :D
W wersji turbo jeszcze by trzeba było pewnie z tysiaka wsadzić w remont turbo :)
-
No masz te fotki tej biednej 155?
-
U mechaniora stoi :( a mam do niego z 10 km więc nie bardzo mam teraz możliwość zrobienia fotek. A co chcesz wiedzieć? :)
-
Jakiego koloru jest auto chodzi o kod lakieru i jak wygląda blacharka?