-
dźwięk od 2,5 tys. obr.
Witam mianowicie mam taki problem jak jechałem sobie z prędkością powyżej 100km/h i naciskam pedał gazu to słychać strasznie dziwny dzwiek z okolic nóg pasażera " jakby była dziura w tłumiku " . Jak puszczę pedał gazu to wtedy przestaje. Problem jedynie występuje wtedy jak otwieram przepustnicę w sumie. Układ wydechowy sprawdzony od silnika do końca szczelny... :( Czy wy też tak macie ? ,bo przez 100km drogi staje się to uciążliwe... pomocy :( Szukałem na forum może źle wpisuje nie wiem, ale nigdzie nie ma takiego problemu :(
-
-
Nigdy nie miałem zamontowanego LPG w aucie !!!
-
oki tylko pytalem, bo czesto tak idzwiek robia te klapki do zasysania powietrza w prostszych instalacjach
-
Witam. Wiedź na kanał i sprawdź osłony wydechu i rur od wylotu spalin. Ja u siebie wycinałem metalowe osłony, które strasznie grzechotały. Problemem może być także rozsypany katalizator.
-
a ja koledze podpowiedz jeszcze cos innego, sprawdz dokładnie uszczelke pmiedzy kolektorem a portkami, u mnie tez ywgladała na ok, a puszczała od strony silnika, ciezko zauwazyc, przyjrzyj sie tez na złacze elstyczne, szukaj tam dziutr i okopcenia...
-
Katalizator wystukany ::P faktycznie widać uszczelki pomiędzy silnikiem , a każdą z 4 rurek prowadzących finalnie do kata... Obadam pozdro !!!
-
Wymieniłem uszczelki lecz to pomogło jeśli chodzi o dynamike auta. Jednak uciążliwy dźwięk nadal pozostaje dodam, iż z katalizatora zostala tylko obudowa, ale wszystko jest od nowa po uszczelniane dodatkowo nowe uszczelki i sylikon temp. Wydaje mi się, że ile razy przyśpieszam to ten dźwięk dochodzi z okolic silnika po stronie pasażera pomocy :(
-
A łącznik elastyczny ok? On jest mniej więcej na tej wysokości... A tłumik środkowy ok? U mnie i w 146 i 155 tłumik środkowy brzęczał powyżej 3000 obr. a nie było tego słuchać podczas zwykłego obstukania. Dopiero znajomy obciął środkowy i wsadził na chwilę zwykłą rurę i ucichło, więc wiedziałem, że mam układ do wymiany :)
Pozdrowionka
-
Witam ponownie nie mam żadnego łącznika elastycznego mam 4 osobne rurki łączące się spawem z jedną następnie ta rurka już trochę szersza łączy się z katalizatorem :P