-
Wtrysk
Hej koledzy,mam do was sprawę świeci mi kontrolka wtrysku wiecie jaka może być tego przyczyna,a druga rzecz to świeci mi kontrolka ABS prawdopodobnie w tylnim kole lewym trzeba zaizolować kabelek powiedziałby mi ktoś jak to zrobic a najlepiej przesłał foto dzięki.pomóżcie
-
Witaj kolego. jesli swieci Ci kontrolka wtrysku tzn ze jest jakis blad w komputerze albo jakas usterka mechaniczna i komp ja wykrywa dlatego sygnalizuje to przez swiecaca kontrolke wtrysku (to jest inaczej kontrolka od kompa). I ona moze lecz nie musi miec powiazania z tym ABS-em o ktorym piszesz. a kabelek polacz (jesli masz przerwany) i dokladnie zaizoluj najlepiej koszulka termokurczliwa i tasma izolacyjna. A z kompem musisz sie wybrac do jakiegos elektro-mechanika zeby Ci zdiagnozowal dlaczego sie wtrysk zaswiecil. Pozdrawiam:)
-
Bez kompa się nie obejdzie, kontrolka ta może sygnalizować dowolny błąd w całym układzie paliwowym, lecz nie tylko, ponieważ może sygnalizować chociażby uszkodzenie czujnika temperatury w termostacie. Więc tylko komputer, bo akurat szklana kula jest w remoncie;)