-
Alfa 145-wspomaganie
Witam wszystkich. Od jakiegoś miesiąca mam problemy z układem wspomagania kierownicy. Cały czas muszę płynu dolewać a on mi cały czas wycieka. Powiedzcie jaka może być tego przyczyna, dlaczego tak się dzieje, co kupić i ile kosztuje. Chciałabym wszystko na ten temat wiedzieć. Pomóżcie proszę.
-
-
Zajedź najlepiej na warsztat to Ci powiedzą co jest zepsute.Ciężko tak na odległość stwierdzić usterkę.Tak jak sikor napisał.Trzy rzeczy mogły dać ciała ale żeby to stwierdzić trzeba wjechać na kanał albo podnośnik i oblookać temat.Najprościej i najszybciej:)
-
1 załącznik(i)
Pozwolę sobie zadać pytanie.
Wiecie może do czego w zbiorniczku jest takie sitko cylindryczne jak na zdjęciu, bardzo drobne? Z jednej strony jest otwarte, z drugiej zamknięte.
Zastanawiające jest to, że u mnie to sitko pływa w zbiorniczku luzem :hmmmm:
-
U mnie w 155 też płyn wycieka...ale to z winy maglownicy...:)no i trzeba ją teraz zregenerować...:( tylko że troszkę to kosztuje...dowiadywałem się i jeżeli tylko same uszczelniacze,jakieś gumki itd to koszt wynosi 350 zł. ale jeżeli będą też koła zębate na listwie do roboty to koszt wyniesie ok 700 zł...bynajmniej tak mnie poinformowali w 2 warsztatach...tzn. w drugim by wyniosło 650 zł...no ale cena bardzo podobna...:)
---------- Post added at 13:46 ---------- Previous post was at 13:46 ----------
a orientuję się ktoś ile kosztuję nowa maglownica do 155...rok 96 silnik 2.0 TS 16v...
---------- Post added at 13:47 ---------- Previous post was at 13:46 ----------
no ale oprócz tego słychać ją jak się tłucze....:(