-
Alfa- Pisk tylko z rana
Witam! Tak jak na filmiku, pisk tylko z rana i tylko sekundę. Potem już jest wszystko ok. Pasek ma jakieś hmm 10 tys. km, żadna rolka nie "bije". Pasek Bosh 1980 / dłuższy o 5 mm od Dayco 1975, ale nie wiem czy to ma znaczenie. Napinacz wymieniony jakieś 15 tys. km temu na Ruville. Codziennie rano jest tak samo :-).
http://www.youtube.com/watch?v=_KcaWGSj4Bo
-
To rozrusznik kolego a nie pasek, mam to samo w AR 147. Pasek piszczałby Ci cały czas a to masz tylko przy rozruchu.
-
brzmi to troszkę podobnie to dźwięku jaki słychać przy próbie odpalenia już odpalonego silnika :lol:
-
Ok, dzięki. Tak jak mówię tak jest tylko po postoju powyżej 10 godzin i gdy jest zimno. Nigdy nie mam żadnego problemu z odpaleniem itp. Co do roboty? Przejmować się tym? Może za słabe napięcie na aku ( jest 100 Ah od nowości oryginał Alfy). Ale po nocy napięcie około 12 z hakiem.
-
Mi to na rozrusznik nie odbijający brzmi. To na pewno nie pasek ani rolka.
-
-
Cytat:
Napisał
Paazik
Przejmować się tym?
Zaciera Ci się rozrusznik.W końcu będzie tak że nie odpalisz auta.Ja bym go nasmarował i ewentualnie wymienił tulejki tym bardziej że zima idzie.
-
Rozrusznik nie odbije jak należy. Posmaruj elektromagnes i sprawdź staj sprężyny:)
-
bendiks nie chce wracać jak należy
trzeba wyjąć rozrusznik i zawieźć fachowcowi, niech posprawdza od razu wszystko i prócz bendiksa, od razu tulejki wymieni, szczotki i poczyści całość
-
Miałem tak samo, nawet troszkę dłuższy ten dźwięk. A zniknęło kiedy pojechałem w podróż autostradą do Berlina i na niemieckim autobahnie przegoniłem ją trochę ;)