-
Geometria kół
Mam zapytanie co do ustawienia kątu pochylenia kół przednich. Mam wymienione całe zawieszenie z przodu i oczywiście była ustawiana zbieżność kół. Auto prowadzi się idealnie, ale już druga z kolei osoba mówi mi, że przednie koła mi się dołem rozjeżdżają na zewnątrz. Przecież w alfie 155 nie da się ustawić pochylenia bo tam gdzie przychodzi mocowanie amortyzatora do zwrotnicy nie ma żadnej regulacji są dwie śruby bez fasolek i już. czy to oznacza że wahacze są za długie?????
-
Geometrii w zawieszeniu 155 się nie ustawia jest stała, to może być żle dobrane wahacze
-
wahaczy nie możesz dostać dłuższych bo najdłuższe są właśnie w 155, jakbyś miał krótsze (tipo) to koła byłyby w pozytywie \ - /
Jedyne wały jakie mogą wyjść jeżeli nie było strzała i wszystko proste to poduszki mcpchersona od tipo/tempra i/lub amory od tipo/tempra.
W drugiej 155 była taka historia że poduszki były nie od 155 (nie wiem od czego) i właśnie koła stały za bardzo / - \ ale prowadziła się bardzo dobrze.
Skoro byłeś na zbieżności to powinni Ci pomierzyć wszystkie kąty wtedy byś wiedział dokładnie co i jak.
-
taki efekt daje poduszka od tipo/tempry widziałem na własne oczy. Tak samo działać może amortyzator do ww.
o Rafał był szybszy:P
-
Albo niskie zawieszenie, u mnie jak się przyjrzeć to jest delikatny negatyw ale wygląda zajebiście nie wspominając o prowadzeniu:)
-
Nie no rzeczywiście wymieniałem zawieszenie całe amory poduszki wahacze itd., a zbieżność robiłem w naprawdę autoryzowanej stacji, części były zamawiane wg numerów z katalogu fota, więc raczej pomyłek nie było. Auto prowadzi się dobrze. Może mam przywidzenia. jutro spróbuję dołączyć zdjęcia.
-
fota ma pare błedów w katalogu:) warto to sprawdzić