-
Żarówki alfa 159
Witam chce wymienić żarówki w mojej 159 nie mam xenonów ale chciał bym żarówki które by dawały światło jak xenon bo wiem że jest taka możliwość może ktoś mi powiedzieć jak dokładnie się nazywają te żarówki i gdzie je mogę dostać i jakie parametry muszą mieć żeby pasowały do 159!
POZDRAWIAM
-
Warto użyć opcji szukaj.
klik>http://www.forum.alfaholicy.org/foru...cool_blue.html
A parametrów jakiś specjalnych nie musi mieć.
-
parametry muszą mieć takie jak wskazuje instrukcja, możesz spróbować pseudoksenonowych jak kolega wyżej napisał ale nie wiem czy będziesz zadowolony z rezultatów.
możesz także zastosować HIDy ale to całkiem inna bajka.
-
BlueVision albo Night Guide(ktore ja osobiscie mialem) sa dobre i napewno nie beda sie palily jak Tungsramy czy inne z marketowe co 2-3 miesiace tylko moga posluzyc nawet 2 lata
-
Tu akurat bym polemizował. Co do tych dwóch modeli gdzieś jest osobny wątek. Kwestią tu poruszaną jest barwa światła. To raz
Dwa, niejedne No namowe żarówki palą się dłużej niż markowe, mi akurat PH BV przepaliły się po 6 miesiącach.
-
Ja osobiscie ( nie mam xenonów ) jestem zawiedziony przednimi światłami w 159. Jestem również przeciwniemiem HID'ód.
Założyłem "Philipsa Xeneno effect " - światło ładne, zbliżone do białego ale dalej oświetelenie drogi jest kiepskie.
Ma ktoś jakis pomysł jak to poprawić ??
-
Jeżeli,jesteś przeciwnikiem Hidow, a ich nie probowales to ciężko. Możesz sobie najwyżej spróbować włożyć żarówki o zwiększonej mocy. Żarówki typu ksenonowego oprócz mizernej poprawy wyglądu nic nie wnoszą w temacie poprawy widoku.
-
a moze mi ktos powiedziec w ktorym aucie przednie lampy bez xenonow sa zadowalajece??Gdzie bym nie czytal to sa zle.Kazdy na to nazeka.Kupujcie w takim razie auta z xenonami bo wszedzie zle swieca.
-
Panowie, ja jeżdzę na Narwach są dla mnie OK. Jednak zawsze zwracam uwagę na czystość kloszy lamp i ich prawidłowe ustawienie. To podstawa, a wielu kierowców nie zwraca na te parametry uwagi. Czy mają pojazd obciążony czy nie ,ustawienie lamp jest wciąż takie samo. Jedna lampa świeci w lewo druga oświetla przestrzeń kosmiczną i narzekają. Zdarzają się i kierowcy, co odwrotnie zakładają żarówki i narzekają , że słabo im świecą lampy. Tak więc nie tylko żarówka decyduje, co ja widze przed pojazdem,
-
Coachu jeździełm z Hida'ami parę dni i byłem zadowolony. Sumienie mi nie pozwoliło i zdjąłem. Klosze zawsze czyste, ustawienia OK - światło lipa ! Auto ma prawie 5 lat więc lamkpy chyba nie do wymiany.. ?
Jak ktoś ma jakieć sprawdzone żarowki to prośba o sugestie - dzięki !