-
Problem ze zbieŻnością
Witam mam taki problem wymieniłem wahacze górne w Alfie ustawili mi zbierzność którą później poprawiali bo była źle ustawiona i zbierało opony od wewnątrz po poprawkach mechanika widze żę dalej zbiera opony czy trzeba tez ustawić kąty czy może znowu coś spier.....?
-
U nas się kątów nie da ustawić (według instrukcji). Ja jak zmieniałem wahacze to nie ruszałem w ogóle zbieżności i jest ok.
-
przy wymianie wachaczy powinno sie zrobić geometrie nowy wachacz zawsze sztywniej trzyma co przenosi sie na zbieżność
ja po wymianie komplit zawiasu z przodu robilem geometrie i na razie 1000kkm i nie widze aby cieła buty jadnak przednie koła nie sa idealnie prosto,tak jakby bardziej zbieżnie
-
być może miała kiedyś dzwona i coś może być pokrzywione
-
Możesz mieć zużyte (bądź założone obniżające) sprężyny, przez co kąty kół są powiększone i bierze opony po wewnętrznej. Jeśli tak jest to może nie dać się ustawić prawidłowej zbieżności.
-
ja tez mam w trapez !!!! Co sprezyny z przodu do wymiany???
-
Spróbuj zrobić zbierznoścć u innego mechnika. Miałem podobnie a spreżyny były ok. Pojechałem do innej stacji tech. poj. i tam ustawili ok.