-
immobilizer wariuje
Witam, Panie i Panowie.
Od ok piątku zaczęły mi się cuda wianki, wkładam kluczyk i raz immo czyta a raz nie i świeci code, nie wiem zbytnio co z tym fantem zrobić a fakt utrudnia to życie żeby z dziesięć razy wkładać kluczyk by zaskoczył immo. Z góry dziękuje za rade.
-
Miałem podobny problem. Mi nie łączyła antena (cewka) imo która znajduje się przy stacyjce. Dalej jest połączona z taka puszko w której to właśnie nie było właściwego połączenia z ecu. Czyścisz wtyczkę,gniazdo i powinno pomóż
-
Możesz przybliżyć gdzie co jest i jak się zabierać za to ?
-
1 załącznik(i)
u mnie ta puszka była za bezpiecznikami. Musisz ją poszukać. W załączniku puszka która szukasz z zieloną nalepka. Tam też widać troszkę połączenie które trzeba wyczyścić. zaznaczone na czerwono. Załącznik 37366
-
Kurcze nie umie jej tam znaleźć, kopie szukam i echo :(
-
kolego odsuwasz fotel do końca kładziesz sie na plecach na wycieraczce i patrzysz do góry tam uwidzisz niebieska lub czarna puszke to jest to. ja to robiłem na wyczucie rącza do samej góry i rozpiąłem wtyczki i je po czyściłem. Puszkę widać z przodu przez klape bezpiecznikową jest pod samą górą po lewej stronie.
-
Na chwile obecną, poruszałem kablami i wyjąłem i włożyłem bezpieczniki i immo działa bez problemu hmm.
-
Nie kracze, ale problem ci wróci musisz to zrobić solidnie. Nogi na fotel głowa pod sprzęgło wypiąć wtyczki idąc krokiem po antence dojdziesz do imo. Wypiąć dwie kostki wyczyścić , psiknąć kontakt sprajem do styków i po temacie. Trzeba niestety sie pogimnastykować.