Mam problem moja alfa nie chce zapalic na benzynie, z gazu pali idealnie. Jakies propozycje rozwiazania problemu ?
Printable View
Mam problem moja alfa nie chce zapalic na benzynie, z gazu pali idealnie. Jakies propozycje rozwiazania problemu ?
A jak się zachowuje autko po przełączeniu z gazu na benzynkę ?
Wywalić gaz i dopiero szukać przyczyny
Auto po przelaczeniu po prostu gasnie :/
Może pompa paliwowa Ci padła.
Dostań się do niej, zdejmnij przewód paliwowy i zacznij kręcić rozrusznikiem jeśli nie podaje paliwa to spróbuj puknąć w nią ręką może się tylko zawiesiła.
A jak przełączysz na gaz to pompa paliwowa przestaje pracować czy cały czas podaje paliwo bez względu na to czy jedziesz na benzynie czy gazie??
A jeszcze jeden pomysł wpadł mi do głowy, choć nie wim na ile realny, bo dokładnie nie wiem co komp jeszcze odłancza w takiej sytuacji. Może wpadłeś gdzieś w dziure i komp potraktował to jako dzwona i odłączył zasilanie pompy paliwowej, a że jechałeś na gazie to nie zgasł Ci silnik. Może wystarczy wcisnąć przycisk wyłącznika uderzeniowego który znajduje sie pod siedzeniem :D :?:
Przycisk mam podpięty na "krótko" guzik został wywalony :) problem w tym ze chyba nie słychać tej pompy :/ powinno byc ja slychac ?
Wydaje mi się że przy przekręceniu stacyjki w poztcje zapłon, pompa powinna zrobić pstryk :mrgreen:
Zgadza sie slychac pstryk tylko problem w tym ze nie wiadomo czy pstryka gaz czy pompka :D
A wtryski działają? wcześniej ci otym pisałem. na gazie się nie znam ale wtryski gazu chyba nie podają