W mojej 159 są źle ustawione spryskiwacze przedniej szyby. Kierują strumień płynu centralnie w pióra wycieraczek. W jaki sposób można je odpowiednio ustawić? Na pierwszy rzut oka nie ma żadnej regulacji...
Pozdrawiam.
- Rafał
Printable View
W mojej 159 są źle ustawione spryskiwacze przedniej szyby. Kierują strumień płynu centralnie w pióra wycieraczek. W jaki sposób można je odpowiednio ustawić? Na pierwszy rzut oka nie ma żadnej regulacji...
Pozdrawiam.
- Rafał
Było już o tym kilka tematów i rzeczywiście wygląda na to, że nie ma regulacji, niezła lipa :/
Na szczęście u mnie dobrze pryska.
nie ma regulacji...można ewentualnie podłożyć coś między maskę a spryskiwacz, żeby pryskały niżej ( u mnie walą aż na tylną szybę ;)) ale w górę to można tylko korygować ustawieniem maski. Skoro u Ciebie pryskają za nisko to może ktoś właśnie tak korygował strumień spryskiwaczy
Dzisiaj rozwiązałem problem.
Okazało się, że były zamontowane na odwrót... Przełożyłem je tak jak mają być i strzelają całkiem nieźle.
Pozdrawiam.
- Rafał
TZN. przełożyłeś lewą stronę z prawą ?
Ktoś grzebał przy spryskiwaczach ?
mi strzelaja na dach i nie mam problemu chyba ze taki ze jak umyje auto i jest czyste to delikatnie naciskam spryskiwacz zeby mi dachu nie popapral plyn:)
To czemu piszesz, ze były zamienione?