-
Problem z wycieraczkami
Witam, mam mały problem z wycieraczkami przednimi. Strasznie skaczą i przerywają a rano jak jest chłodniej to ledwo pełzną po szybie. Jak włączę spryskiwacze to po cyklu prawa zatrzymuje się dość wysoko, jakieś 8 cm od uszczelki podszybia, natomiast gdy np. pada mocniej deszcz i włączę szybszy tryb to prawa wycieraczka wjeżdża na podszybie cały czas... Ma ktoś może pomysł co z tym zrobić? :confused:
-
Zużyty mechanizm, rozmontować i sprawdzić w jakim stanie są poszczególne części (regeneracja lub kupno nowego).
-
Czyli nie szukać przyczyny w silniczku wycieraczek ?
-
jak już porozbierasz to silniczek tez możesz sprawdzić, ja kupiłem silniczek razem z całym mechanizmem od anglika, przełożyłem do swojej ramy cięgna wraz z bolcami i śmiga teraz elegancko, jak cięgna chodza cięzko to silniczek się zużywa szybciej i zaraz wycieraczki przestana działać
-
Koledzy a jaki macie sposób na regulacje wysokości i kierunku spryskiwaczy?? smarowałem cały mechanizm i malowałem wycieraczki i troche mi sie strumień tryskającego płynu poprzestawiał i nie trafia na środek szyby :P
-
wyskosc spryskiwacza w 156tce reguluje sie z tego co pamietam malym srubokrecikiem z boku spryskiwacza.
w innych autach tez spotkac mozna ruchoma dyszke i ktora bezposrednio sie ustawia.