-
Filtr paliwa
Witam!
Jutro chcę podjechać do sklepu po filtr paliwa do mojej 1,9 JTD 105 KM. Nauczony ostatnimi zakupami filtrów wszedłem na stronkę Filtrona żeby zobaczyć z ciekawości jaki typ/model podchodzi do mojego samochodu i są do wyboru dwa modele: PP954 albo PP968. Różnią się długością. Niby powinien być 954 (dłuższy) ale gdyby w sklepie zaproponowano mi ten krótszy, bądź innej firmy a wymiar będzie znów inny to....jakie powinny być wymiary tego filtra i jakie są negatywne/pozytywne skutki różnic wynikających z długości tych filtrów. Z góry dzięki.
-
Pasuje i taki i taki tylko jeden ma czujnik obecności wody a drugi nie - pytanie jaki musisz mieć, najlepiej otwórz maskę i zobacz....
-
OK sprawdzę. Najgorsze jest to że nie mogę wyjąć filtra i jechać po drugi taki sam bo samochód cały czas używany, a filtr będę wymieniać w ten weekend 100 km od swojego domu u teścia w małym miasteczku gdzie części są ale do...traktorów;)
A jeszcze mi się nasuwa pytanie czy jak zmierzę obudowę filtra to coś to da?
-
jak patrzyłem w sklepach to wychodził raczej PP954. zresztą popatrz sobie tutaj - filtr paliwa, są podane wymiary gwintu, i wysokość, może to Ci coś da.
-
No i kupiłem PP954. Zobaczymy czy to ten. Jeżeli nie to mogę podmienić na inny.
-
Co ile wymieniacie filtr paliwa?? Mój był wymieniany 3 lata temu ale od tej pory przejeździłem jakoś 15000km i zawsze leje jakieś lepsze paliwo (Verva itp) i nie wiem czy jest sens go wymieniać, zwłaszcza chodzi mi o czas (3 lata) bo przebieg chyba jeszcze nie dyskwalifikuje takiego filtra??
-
Instrukcja mówi o 20 tyś. kilometrów. Nic nie mówi o latach.
-