-
Wymiany
Witam!
Może już było, a może nie. Jestem po wymiane rozrządu, filtrów i oliwek. I mam problem jest to moja pierwsza alfa i nie wiem co ile preferowana jest wymiana rozrządu?? bo oleju i filtrów wiem że normalny kierownik wymienia co 10tys. :)
Silnik w alfie 1.9 JTD 150KM:)
-
czesc
bylo by milo jak bys jeszcze opisał do jakiego silnika potrzebujesz tych wiadomosci
pzd.
-
-
Rozrzad bezpiecznie co 80kkm, olej co 15kkm, filtr paliwa co 60kkm, filtr powietrza co 15kkm lub jak warunki ciezkie wczesniej,
Pzd.
-
filtr paliwa co 60 tyś km ? hmm poprzednik mojej belli wymieniał co rok... około 20tyś km to dobra wiadomość dla mnie;)
-
wiesz mozesz co rok lub przy wymianie oleju, ale on do zbyt tanich nie nalezy, wiec jak tam sobie zyczysz, jesli nie wiesz kiedy był zmieniamy to na zime warto zmienic, nie bedzie klopotów z rozruchem w mrozy.
pzd.
-
Ja wymieniłem wszystkie filtry. Za paliwa z UFI płaciłem jakoś 50zł, więc chyba nie tak źle.
-
Ja za wszystkie filtry dałem 100zł (firmy UFI) wraz z filtrem paliwa i wymieniam raz na rok (17tys km).
P.s.- Nie wiem jak często powinno się wymieniać pasek od alternatora wraz z rolkami.
-
pasek alternatora tak jak rozrzad, czyli okolo 80kkm
rolki?? najlepiej razem z paskiem.
pzd.