-
Xenony do 166
Witam jestem posiadaczem pięknej belli, chciałem ją zaopatrzyć w zestaw xenonów ponieważ nie miała ich założonych w serii. Mam do was takie pytanie czy trzeba będzie wymieniać całe lampy przednie??? Ponieważ kiedyś posiadałem bmw e36 w której również założyłem xenon, tam zamiast poprawy widoczności było na odwrót światło uciekało w bok i nie wiem czy u nie będzie tak samo??? Z góry dzięki za podpowiedzi
-
Nie trzeba nic wymieniać ;) Normlanie montujesz to orginalnych lamp i wszystko gra. Ja mam u siebie tak zrobione i nie ma zadych problemów ze światłem. Nic nie ucieka na bok, wszystko świeci ładnie ;)
-
witam kolege :) jednak jesli chcesz miec calkowicie firrmowy zestaw to lampy tez trzeba wymienic+ czujniki poziomowania + spryskiwacze, i tutaj robia sie koszty, chyba ze mowimy o HIDach. ale ile osob tyle opini...
-
Koledzy a macie może jakieś fajnie sprawdzone zestawy hid które można łatwo ukryć i jaką barwe wybrać żeby policja się nie czepiała
-
Nie trzeba nic zmieniać. Montujesz żarniki i cieszysz się xenonem
-
Ja ostatnio zamontowałem do swojej 166 HIDa i jestem bardzo zadowolony dam ci linka sprawdzony sprzedawca, dobrej jakości towar i co najlepsze na pudełku jest zdjęcie alfy:) http://moto.allegro.pl/hid-zestaw-cy...899340745.html nie szumi cb radio, a temperaturę weź 6000k
-
Musisz pamiętać o jednym: założysz HID-y, będziesz miał stłuczkę lub gorzej, większe zdarzenie, druga strona nawet gdy bedzie winna i zdąży się zorientować, że masz nieoryginalne lampy doprowadzi bez problemu do tego, że będziesz uznany współwinnym, a nawet gdybyś udowodnił, że nie miały one wpływu na zdarzenie, to ubezpieczyciel wykorzysta to do odmowy wypłaty odszkodowania. I może być jeszcze 1000 zdań na ten temat, a ja to znam z życia (kolegi).
-
ło matko spiskowa teoria dziejów:) Znam ze 3 osoby które miały stłuczki z HIDami i nikt o nic sie nie czepiał, więc nie ma reguły. Każdy robi jak uważa. Ja wstawiłem HIDy 6000K i w końcu światło jest światłem, lampki ustawione u diagnosty, ze 3 razy jechałem za Policjantami w 159:), mijałem kilka razy Policjantów w samochodach typowo nastawionych na badanie przepuszczalności szyb czy spalin czy innych cholerstw i nic nikt nie miał do mnie, sprawdzałem z kumplem czy go razi cokolwiek i nic... więc HIDy tak ale z głowa i porządnie ustawione (mam spryski, brak poziomowania)...więc kazdy jak chce...
-
akurat w 166 przed fl hidy to jedyna możliwość żeby nie zginąć w nocy bo oświetlenie z h7 jest tragiczne.W swojej byłej przejeździłem dwa i pół roku na hidach .Nie było żadnych problemów ,nawet kiedy zabrali mi dowód za inne opony na osi:rolleyes:. Żarniki przeżyły około dwóch lat,potem wymieniłem na nowe.Porównując do obecnej 166 nie ma kolosalnej róznicy ,choć jest faktycznie widoczna.
-
u siebie założyłem 4300K z xenonowe.pl i chodza bardzo ladnie, montaż super prosty, na badaniu technicznym i przy kontroli policyjnej w nocy nikt się nie czepiał, nawet nie wspominał o światłach nic, tylko 4300K to światło bardziej żółtawe niż niebieskie, przypominające zwykłe h7, ale dużo jaśniej świecące