Witam, ostatnio zauwazylem takie dziwne zjawisko w moim samochodzie a mianowicie przy ostrym wchodzeniu w zakret (tylko na prawo) na łapie wyskakuje ten wlasnie komunikat i za chwile znika. Czy ktos ma pomysl co moze byc przyczyna tego ?
Printable View
Witam, ostatnio zauwazylem takie dziwne zjawisko w moim samochodzie a mianowicie przy ostrym wchodzeniu w zakret (tylko na prawo) na łapie wyskakuje ten wlasnie komunikat i za chwile znika. Czy ktos ma pomysl co moze byc przyczyna tego ?
Mam tak samo,ale nie zależnie od tego czy w prawo czy w lewo. ,,łapa,, skręt
i KOMUNIKAT.
Miałeś tak od początku? Bo ja dopiero niedawno to zauwazylem i teraz nie wiem czy tak juz bylo czy ten problem dopiero ostatnio sie ukazal.
A jaki macie poziom oleju na bagnecie?
Wiesz co alfe mam od 1.5 roku i w sumie zauwazylem to pierwszy raz w zimie.
JA mam wg bagnetu w polowie.
Tez myslalem ze to moze byc spowodowane niskim poziomem oleju ale przy polowie stanu na bagnecie cos takiego nie powinno sie dziac.
Nic się nie przejmujcie ;) tak może być nawet jak jest w 100% dobry poziom oleju i wszystko gra. Po prostu na zakręcie jak się uda uzyskać duże przeciążenie (w przypadku alfy to z 5 może 6G:cool:) to się pojawia i już nic się nie dzieje.
Moze z tym przeciazeniem to bez przesady,ale wiesz ostrzejsze do hamowanie i nagly skret i masz taka informacje. ALe faktycznie nic sie nie dzieje bo komunikat tylko wyskoczy znika.zadnych bledow w kompie.
u mnie w 1.9 JTD 16V też tak się dzieje. Oleju mam na 3/4 na bagnecie. JTD po prostu nie nadaję się do sportu, wyścigów i szybkiego wchodzenia w zakręty. Ten silnik nadaję się do traktora
Panowie u mnie to samo się pojawiało. Teraz olej leje do pełna i spokój nawet na torze.
Pozdrawiam