-
ucieka płyn chłodzacy
tam od dłuzszego czasu zauwazyłem ze uchodzi płyn ze zbiorniczka wyrównawczego ogólnie zbiorniczek zrobił sie jakis brudny mam wrazenie ze smierdzi olejem dodam ze to 156 19 jtdm 140 km ,jak jets mało płynu to temperatura rosnie chodzi wentylator długo
-
Wszystko wskazuje na uszczelkę pod głowicą. Sprawdzaj poziom oleju (czy nie przybywa) i zobacz co się dzieje pod korkiem wlewu oleju - przypuszczam, że masz tam "masełko", czyli olej zmieszany z płynem chłodniczym...
-
niestety tez mam z tym problem, tyle że w JTS. Minus problem zapachu oleju w zbiorniczku. Byłem u mechanika, sprawdził węże, jeden przeciekał ale wciąż nie jest dobrze. Dziś jak odpalałem to spod maski ! wydobywały się kłęby białego dymu przez moment i ostro było czuć słodki zapach płynu. Sprawdzałeś czy nie masz białego nalotu na korku oleju ?
-
Współczuje!
Przerabiałem to w dwóch innych autach (Peugeot205 i Renault19)
Tam taki remoncik głowicy to "pikuś' .Parę stówek.
-
u mnie tez ubywalo ,a weze wydawaly sie byc w porzadku ,a okozalo sie ze spod opasek cieknie ,byly nikrospopijne dziurki z jedenj i drugiej srtony weza (dolny waz) ,a moj zbiorniczek tez nie jest jakis super czysty...
-
to musze jutro sprawdzic ten korek co pod nim jest ,nie orietujesz sie ile taka naprawa moze kosztowac ,czy to musi zrobic jakis pozadny mechanik czy kazdy co troche kuma to zrobi
-
jesli wali olejem ze zbiornika plynu chlodniczego to na 100% uszczelka pod głowicą. koszt uszczelki okolo 150 zł z tych lepszych. przydalo by sie rownierz planowanie glowicy + wymiana, jesli sam nie umiesz.( nie wiem ile kosztuje wymiana gdyz zawsze robie sam)
-
witam kolegow. ja mam AR 2,0ts i po wczorajszej trasie zabrudzil sie mi własnie zbiorniczek wyrownawczy jakims nalotem podobnym do oleju. plynu jest tyle ile trzeba tylko zdziwiło mnie z kad ten osad a dodam ze jakies 3 miesiace temu uszczelka pod głowica wymieniona była. moze cos sie stac z silnikiem??
-
Może dopiero teraz wypłukał cały brud po-naprawczy.
-
no własnie nie wiem. piekna bella ale mam same problemy z nia. boje sie zeby to nie była peknieta głowica bo koszt wacha sie od 300-700 zl za głowice plus plamowanie głowicy wiec naprawa pewnie bedzie kolo 1,5 tys. tylko mnie dziwi ze pod korkiem nie mam maselka ani nie przybywa oleju mi wiec nie wiem co jest